Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει γκάλοπ της Alco

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.


Πρωτιά στη ΝΔ με 25% αλλά με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 22,7% δίνει η δημοσκόπηση της Alco που έγινε από τις 27 έως τις 30/05 σε δείγμα 1.000 ατόμων για λογαριασμό του ειδησεογραφικού site newsit. Το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί προς το 12,5%, ενώ χάνουν σημαντικά από την δύναμή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Πιο μικρή φθορά φαίνεται για την Δημοκρατική Αριστερά.

Από την δημοσκόπηση προκύπτει επτακομματική Βουλή. Πιο αναλυτικά:

ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,7%
ΠΑΣΟΚ: 12,5%
ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6,5%
ΚΚΕ: 5%
ΧΡ.ΑΥΓΗ: 4,5%
ΔΗΜΑΡ: 5,2%
ΔΗΜ.ΞΑΝΑ: 2,2%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,4%
ΛΑΟΣ: 1%

Για το 58% των πολιτών το βασικό κριτήριο με το οποίο θα ψηφίσουν είναι να αποκτήσουμε κυβέρνηση που θα εξασφαλίζει το ευρώ, ενώ το 48% εκτιμά ότι η καταγγελία του Μνημονίου συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ.

Στο ερώτημα ποιός μπορεί να διεκδικήσει καλύτερα τροποποιήσεις στο Μνημόνιο, Σαμαράς και Τσίπρας ισοψηφούν με 21% και προτιμάται ο Κανένας με ποσοστό 30%!

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσει, ο Αντώνης Σαμαράς πρώτος με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 29% και ο Κανένας παίρνει 30%!

Ο Αντώνης Σαμαράς υπερισχύει κατά κράτος στο ερώτημα ποιός διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην ευρωζώνη και το ευρώ με ποσοστό 45%, ο Κανένας είναι δεύτερος με 27% και ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 23%.
Πηγη protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)