Η Bild τρομοκρατεί τους τουρίστες

"Τι επιπτώσεις θα έχει η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα;" διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Bild στον τίτλο ενός τρομολαγνικού δημοσιεύματος, που, ως μόνο στόχο μπορεί να έχει, το να αποτρέψει τους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα μας.

"Ταραχές, επεισόδια, φλεγόμενες γερμανικές σημαίες, αφίσες της Άνγκελα Μέρκελ με τη στολή των Ναζί, πικρόχολα σχόλια εναντίον των Γερμανών: όλα αυτά έχουν αποτρέψει τους Γερμανούς τουρίστες από το να ταξιδέψουν στην Ελλάδα -ενώ κάποιοι ακυρώνουν τις κρατήσεις τους ακόμα και την τελευταία στιγμή." αναφέρει το δημοσίευμα.



"Ποιες επιπτώσεις θα είχε όμως για τους τουρίστες μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή της στη δραχμή;" διερωτάται η Bild και συνεχίζει:

"Στις 17 Ιουνίου οι Έλληνες εκλέγουν νέα κυβέρνηση, και η έξοδός τους από την Ευρωζώνη δεν αποκλείεται καθόλου. Εμπειρογνώμονες και πολιτικοί επισημαίνουν ότι σε αυτή την περίπτωση, θα επικρατήσει το απόλυτο χάος, ενώ θα παραλύσουν τα πάντα από τις απεργίες. Ένας οικονομολόγος μάλιστα, της βρετανικής τράπεζας Barclays, προειδοποίησε τους τουρίστες ότι θα πρέπει να συνυπολογίσουν -σε περίπτωση που επισκεφθούν την Ελλάδα-, έλλειψη σε τρόφιμα και καύσιμα, ενώ πρσθέτει ότι η δυνατότητα μεταφοράς μετρητών θα είναι περιορισμένη" γράφει η Bild.



"Εκπρόσωπος του μεγαλύτερου τουριστικού πρακτορείου της Γερμανίας, της Tui, προειδοπίησε τους τουρίστες να πάρουν μαζί τους περισσότερα μετρητά, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση που βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και υποτιμηθεί το νόμισμά της" σημειώνει η εφημερίδα.



"Με δεδομένη αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση, δεν προκαλεί καμία έκπληξη, το ότι οι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες είναι μπερδεμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν, ενώ το 30% εξ αυτών, έχουν ήδη ακυρώσει τις κρατήσεις τους, παρά τις χαμηλές τιμές και τις ευκαιρίες που έχουν προκηρύξει για φέτος στην Ελλάδα".

"Οι Γερμανοί, εκτός των άλλων φοβούνται να μην τους επιτεθούν οι Έλληνες, καθώς τα αντι-γερμανικά τους συναισθήματα είναι πλέον γνωστά..." κλείνει το δημοσίευμα.

Πηγη enikos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ