Στουρνάρας: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, η ευρωζώνη θα αναγνωρίσει το βάθος της ύφεσης και θα συζητήσει ενδεχόμενες προσαρμογές του προγράμματος, αρκεί να βεβαιωθεί για τη δική μας δέσμευση για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει να σταματήσουν οι πληρωμές από τον αναπτυξιακό νόμο, με αφορμή τα κρούσματα διαφθοράς που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα, έως ότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

Κάτι τέτοιο, όπως είπε, θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ύφεσης.

Ο κ. Στουρνάρας άσκησε επίσης κριτική στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη ροή των χρηματοδοτήσεων προς τη χώρα μας, θέμα που, όπως είπε, ο ίδιος έχει θέσει και σε κορυφαίο επίπεδο στην ΕΕ.

Δεν μπορεί η ΕΤΕπ να συμπεριφέρεται όπως μια κλασική εμπορική τράπεζα, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ακόμη ότι:

- Το υπουργείο θα επανεξετάσει τη λίστα με τα 250 εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που είχε υποδείξει μελέτη του ΣΕΒ για να διαπιστωθεί ποια παραμένουν.

- Βρίσκεται υπό κατάρτιση λίστα έργων που θα ενταχθούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα χρηματοδοτηθούν από τα «ομόλογα έργων» που θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

- Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να λειτουργήσει στην πράξη το fast track στις επενδύσεις.

- Οι προτάσεις περί επιστροφής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο υπουργείο Εμπορίου ως διεύθυνσης είναι λανθασμένες και θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου αυτόνομο υπουργείο.

Πηγη tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ