Κωδικός «3» και «5» στον ΟΣΦΠ

Το παζλ του Ολυμπιακού συμπληρώνεται... Όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ακόμα σημαντική δουλειά να κάνει.

Εννοείται πως ο Βασίλης Σπανούλης θα κρατάει τα κλειδιά και του νέου Ολυμπιακού, ο Πρίντεζης θα δώσει το κάτι παραπάνω, η ομοιογένεια θα είναι το μεγάλο όπλο, οι εμπειρία που αποκόμισαν οι «μικροί» θα είναι η προίκα για το μέλλον... Αλλά τα κομμάτια που μένουν -κυρίως το «3άρι» και ο ξένος στη θέση «5»- πρέπει να «κολλήσουν» σωστά με τα υπόλοιπα για να παραμείνει ελκυστικός ο Ολυμπιακός.

Το παζλ του Ολυμπιακού έχει ακόμα τέσσερα κενά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γνωρίζει από τώρα τους 11 παίκτες που θα έχει στο ρόστερ του, σε σύνολο 15 παικτών που θα βρίσκονται στη διάθεσή του στην πρώτη του χρονιά στο ΣΕΦ. Τούτη τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει δύο θέσεις που μπορούν να διατεθούν σε μη Ελληνες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Μπορεί να είναι Ευρωπαίοι, μπορεί και όχι... Ομως δεν αποκλείεται τελικά να μη χρησιμοποιηθούν και οι έξι θέσεις ξένων, αν και εφόσον προτιμηθεί ο Στράτος Περπέρογλου για σμολ φόργουορντ. Σε αυτή την περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να πάρουν ξένο, αν χρειαστεί να κάνουν διορθωτική κίνηση εν μέσω της σεζόν...

Σε ό,τι αφορά τη θέση του σέντερ, ο Τζόι Ντόρσεϊ είναι ο βασικός στόχος, αλλά από εκεί και πέρα ο προπονητής του Ολυμπιακού ψάχνει και αλλού στην αγορά.

Το «3άρι» και το «5άρι», λοιπόν, αποτελούν την προτεραιότητα για τον Μπαρτζώκα, αφού είναι δύο παίκτες που θα έχουν σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας.

Πέραν τούτου οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν άλλους δύο Ελληνες παίκτες για να συμπληρώσουν το ρόστερ, με τους Βασίλη Καββαδά και Γάιο Σκορδίλη να είναι υποψήφιοι σέντερ και τον νεαρό Δημήτρη Σταμάτη να βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο. Ο ηγέτης της Εθνικής Παίδων δεν είναι ακόμα έτοιμος για να παίξει σε υψηλό επίπεδο, όμως θα είναι μια σπουδαία επένδυση για την περιφέρεια. Πάντως στον Ολυμπιακό κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις Ελλήνων.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2012-13

ΠΛΕΪ ΜΕΪΚΕΡ

Εϊσι Λο, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Κατσίβελης

Η οριστική παραμονή του Εϊσι Λο στην ομάδα έκλεισε οριστικά το ρόστερ στην περιφέρεια. Μάντζαρης και Κατσίβελης είναι κλασικά πλέι μέικερ, εξαιρετικοί οργανωτές και αμυντικοί, και ο Εϊσι Λο μπορεί να παίξει και στο «2» χάρη στις εκτελεστικές του ικανότητες...

ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ

Βασίλης Σπανούλης, Κώστας Σλούκας, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Δημήτρης Σταμάτης*

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Σλούκας είναι και εκτελεστές και δημιουργοί, γι' αυτό μπορούν να παίξουν εξίσου καλά και στη θέση του πλέι μέικερ. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι κλασικός σούτινγκ γκαρντ, με ικανότητα στο μακρινό σουτ. Ο Ολυμπιακός ψάχνει και έναν μικρό περιφερειακό για να συμπληρώσει το ρόστερ, αυτός ίσως να είναι ο 16χρονος Δημήτρης Σταμάτης.

ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου*

Επί του παρόντος ο Κώστας Παπανικολάου είναι μόνος του στη θέση «3». Ο Ολυμπιακός ψάχνει άλλους δύο παίκτες, ο ένας θα είναι συμπληρωματικός, ο άλλος όμως θα έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας. Είτε θα είναι καθαρό «3άρι» τύπου Περπέρογλου ή Κέσελ, είτε θα είναι δημιουργικός που θα παίζει και στο «2», όπως για παράδειγμα ο Κρίστμας.

ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Γιώργος Πρίντεζης, Πέρο Αντιτς

Το δίδυμο δεν άλλαζε, αφού έμεινε ο Γιώργος Πρίντεζης και ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Σκοπιανού. Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει άλλον παίκτη στη θέση και σε χαμηλά σχήματα θα χρησιμοποιείται ο Παπανικολάου, ενώ υπό προϋποθέσεις στο «4» θα αγωνίζεται ο Κάιλ Χάινς.

ΣΕΝΤΕΡ

Κάιλ Χάινς, Δημήτρης Μαυροειδής, Τζόι Ντόρσεϊ*, Βασίλης Καββαδάς*

Εδώ υπάρχουν τα περισσότερα «ερωτηματικά», καθώς υπάρχουν δύο κενά. Ο Κάιλς Χάινς έμεινε, ο Δημήτρης Μαυροειδής αποκτήθηκε και ενίσχυσε τη φροντ λάιν, μένει να δούμε αν θα ανανεώσει ο Ντόρσεϊ (πρώτος στόχος) και ποιος εκ των Βασίλη Καββαδά ή Γάιου Σκορδίλη θα συμπληρώσει την τετράδα.

Πηγη  sday.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ