Τι ήθελα να δω ακόμη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του «πέντε έξι πραγματάκια» που θα ήθελε να είχε δει ακόμη σε αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού.


Έχουμε λοιπόν πλέον όλοι μας μία πρώτη εικόνα για τον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ, μετά από τα τέσσερα πρώτα, αρκετά δυνατά, φιλικά της ομάδας. Βέβαια, απλά πρώτη εικόνα, καθότι μιλάμε για μία πολύ καινούργια ομάδα. Ωστόσο, κάποια πράγματα τα είδαμε.

Εγώ θα επικεντρωθώ εδώ σε ορισμένα άλλα πράγματα, που θα ήθελα να δω, αλλά δεν μπόρεσα να δω μέσα από αυτά τα φιλικά με Σπαρτάκ, Αλάνια, Μπράγκα και Νιούκαστλ.

Πρώτα πρώτα τον Καραγκούνη στα δύο δυνατά παιχνίδια της Πορτογαλίας. Γιατί ο πιτσιρικάς είχε δείξει κότσια στην Αυστρία, όπου ο Ζαρντίμ τόλμησε και τον έριξε στα βαθιά. Και θα ήθελα κι εγώ, όπως όλοι μας, φαντάζομαι, να τον τσεκάρουμε τώρα, σε πιο προχωρημένο στάδιο της προετοιμασίας, που έχουν μπει κι οι διεθνείς στην ομάδα.

Στη συνέχεια το Μανιάτη σε θέση αμυντικού μέσου. Καθαρού κόφτη, δηλαδή, μπροστά από τα σέντερ μπακ. Ώστε αν για κάποιο λόγο έχανε ορισμένα ματς ο Φέϊσα, να βλέπαμε πως θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο ο Έλληνας διεθνής και να μην υπήρχε μόνο η λύση Μοντέστο γι΄ αυτή τη θέση.

Ακόμη ένα δίδυμο Μανωλά-Παπάζογλου στο δίδυμο της άμυνας! Ούτε εγώ το βλέπω να ταιριάζει στη θεωρία, ωστόσο τώρα αν λείψει για κάποιο λόγο ο Σιόβας, οι δύο Έλληνες δεν θα έχουν παίξει ποτέ μαζί ούτε ένα ημίχρονο. Γιατί να μην βλέπαμε τι ψάρια θα έπιανε κι αυτό το δίδυμο.

Ύστερα τον Ντιόγο να παίζει έστω σε ένα φιλικό στη θέση του, δηλαδή του σέντερ φορ, έστω κι αν έχει κάποια…χρόνια να μας γοητεύσει! Καταλαβαίνω τη δυσκολία του προπονητή, που έχει ήδη τρία φορ (Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Πάντελιτς), αλλά θα κρίναμε πιο δίκαια τον Βραζιλιάνο, έχοντας πάρει ευκαιρία να παίξει στο κέντρο της επίθεσης. Γιατί νομίζω ότι γενικά το παιδί προσπαθεί. Μόνο αδιάφορο δεν τον βλέπω. Και δεξί εξτρέμ (!) που έπαιξε ένα ημίχρονο με τη Νιούκαστλ, το πάλεψε.

Επίσης θα ήθελα να δω στο πιο εύκολο φιλικό, εκείνο με τη Γ΄ κατηγορίας Φαρένσε, να έπαιζε έστω ένα ημίχρονο ο νεαρός γκολκίπερ Γιαννιώτης, για να είχαμε μία πρώτη άποψη για το παιδί.

Και τέλος, όπως έχω ξαναγράψει, θα ήθελα ειλικρινά πάρα πολύ να δίνονταν η ευκαιρία στους Σουμπίνιο και Τάτο να αγωνίζονταν έστω ένα παιχνίδι ο καθένας στην «κανονική» τους θέση, δηλαδή πίσω από το σέντερ φορ, σε 4-3-3, με δύο αμυντικά χαφ και μεσοεπιθετικό. Το πιστεύω πως ο Τάτος ειδικά με τον Μήτρογλου μπροστά του (οι δύο του…Ατρόμητου) κι ο Σουμπίνιο με τον Ντιόγο μπροστά του (οι δύο Βραζιλιάνοι) θα μπορούσαν να κάνουν ωραίες καταστάσεις.

Αυτά με την προσδοκία ότι στα υπόλοιπα φιλικά κάποια από αυτά τα πέντε έξι πραγματάκια θα τα δούμε, αναγνωρίζοντας φυσικά ότι ο προπονητής έχει ήδη κάνει αρκετές δοκιμές και δεν μπορεί να πειραματίζεται κι υπερβολικά (ήδη έβαλε π.χ. μέχρι και τον Αμπντούν σε ρόλο μεσοεπιθετικού), αλλά κι ότι σιγά ο άνθρωπος πρέπει να αρχίσει το μοντάρισμα της ομάδας.

Πηγη gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)