ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ - Ας πληρώσουν επί τέλους και οι …λαθρεπιβάτες


Γράφει: Ανδρέας Κωνσταντάτος.



Το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων θα εφαρμοστεί από την 1 -1 του 2013 .Μας υπόσχονται ότι αυτό θα είναι το τελευταίο και η χώρα θα βγει από την κρίση. Αλλά μας λένε, επίσης, ότι για να βγει η χώρα από την κρίση θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα από όλους οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας, δεύτερον οι δημόσιοι υπάλληλοι και τρίτον εκείνοι που έχουν ανάγκη τα κοινωνικά επιδόματα.
Αυτή όμως δεν είναι έξοδος , είναι ο “χορός του Ζαλόγγου” για τους πιο αδύναμους αυτής της χώρας , είναι ο τελευταίος εναγκαλισμός με την απέραντη φτώχια και τη μιζέρια και είναι, φυσικά, η απέραντη ικανοποίηση εκείνων που μένουν πάλι έξω από το χορό των θυσιών.
Στην ουσία, την κρίση, την πλήρωσαν και την πληρώνουν μόνο οι μισοί Ελληνες , γιατί οι άλλοι μισοί -αν εξαιρέσει κανείς ορισμένους κλάδους όπως τον κατασκευαστικό ,των αυτοκινήτων και ένα δυο ακόμα, που έχουν υποστεί πλήρη καθίζηση -δεν συμβάλλουν όσο θα έπρεπε στην εθνική και κοινή – υποτίθεται- προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας .
Και εξηγούμαι:
- Πρώτον , τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση αδυνατεί να συλλάβει τη φοροδιαφυγή για να κλείσει τη “μαύρη τρύπα”. Έχει δημιουργήσει ένα τέτοιο πλέγμα νόμων που πιο εύκολα κανείς στην Ελλάδα μπορεί να φοροδιαφύγει από το πάει …σινεμά . Τα αποτελέσματα των έλεγχων του ΣΔΟΕ στα νησιά είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα .
-Δεύτερον η κυβέρνηση αδυνατεί να πατάξει την ακρίβεια που παρά την ύφεση, οι τιμές σε μερικούς κλάδους όπως σε εκείνο της διατροφής – τρόφιμα και οπωροκηπευτικά – είναι πολύ υψηλές .
Αναφέρω δυο μόνο τομείς, τη φοροδιαφυγή και το κόστος ζωής -το οποίο παρά την συνολική ύφεση των 20 μονάδων τα τελευταία χρόνια δεν λέει να μειωθεί – στους οποίους η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε παρέμβει . Έτσι ώστε και το πακέτο μέτρων να ήταν ηπιότερο και να μην μειωθεί περαιτέρω η αγοραστική δύναμη εκείνων που θα πληγούν .
Οι κυβερνήσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι οι λαοί μπορούν να αντέξουν και σκληρά μέτρα , αρκεί αυτά να πιάνουν τόπο , να έχουν χρονικό ορίζοντα και να τα διέπει η κοινωνική δικαιοσύνη.
Να πληρώνουν όλοι , ανάλογα με το εισόδημα τους και όχι μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι που συμβαίνει πάντα να είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Το πακέτο των νέων μέτρων που στραγγαλίζει τεράστιες κοινωνικές ομάδες και αφήνει στο απυρόβλητο άλλες, δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνική δικαιοσύνη , και γι αυτό δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα .
Απέχει πολύ από το όραμα που πρέπει να διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και παρασάγγας από τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων.
Η χώρα κάνει ένα δύσκολο ταξίδι για να παραμείνει στο ευρώ και μας λένε ότι αυτός ο στόχος είναι κοινός , άρα και τα έξοδα πρέπει να είναι κοινά .
Ας πληρώσουν επιτέλους και οι λαθρεπιβάτες .

Πηγη www.aixmi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ