Η σημασία να είναι κανείς σοβαρός


της Μαρίας Χούκλη.


Three things in human life are important. The first is to be kind. The second is to be kind. And the third is to be kind.
Henry James

Πόσο παρακάτω έχει; Πόσο περισσότερο θα ευτελιστεί ο δημόσιος βίος της χώρας; Πόσο χειρότερη θα αποδειχθεί η ελληνική πολιτική ελίτ; Τιποτα δεν κατάλαβε απο όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια; Τόσο χονδρόπετση; Τόσο εκφυλισμένη; Τόσο διεφθαρμένη; Τόσο φοβισμένη; Τόσο λίγη; Καμία συναίσθηση του ιστορικού της ρόλου; Πού είναι ο πολιτισμός, οι αξίες, η πνευματικότητα, η αξιοπρέπεια, η σοβαρότητα που θα έπρεπε να εκπέπονται απο πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες αυτές τις ώρες της κρίσης, της αγωνίας, της καταβαράθρωσης ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων που υφίστανται τη βίαιη ανατροπή της ζωής τους;

Πώς γίνεται να μετράμε δημοσίως το εύρος του ανδρισμού μας την στιγμή που ανακοινώνεται σε συνταξιούχους οτι στα δυσμάς του βιου τους θα πεινάσουν, οταν ζητάς απο τους λιγοτερο προστατευμένους της κοινωνίας να φτυσουν τα γάλα της μάνας τους για να ζήσουν; Τι πιστεύουν; Ότι η επιδερμική αυτοκριτική τους, τα κροκοδειλια δάκρυα και η πομφολυγική ρητορική τους θα εξαπατήσουν τους πολίτες οτι κάτι άλλαξε, οτι αλλαξαν; Δεν μιλώ μονο για τους καταγγελόμενους ως ενόχους αλλά και για τους αδημόνως σιωπηρους αθώους. Συμφωνω οτι είναι λάθος να γίνονται γενικεύσεις. Στον χώρο της πολιτικής υπάρχουν πρόσωπα ικανά, σοβαρά, εντιμα, με γνώσεις και αυτοπεποιθηση που νοιάζονται στ'αλήθεια για την χώρα, για την κοινωνία, για το μέλλον. Μονο που αυτη τη στιγμή η παράσταση παίζεται απο τους άλλους.

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών
Πηγη www.protagon.gr




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)