Βηματοδότης - Αλογοσκούφης: «Δεν θα ήθελα να ήμουνα στη θέση τους»



«Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση τους», είπε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας σε συνεργάτη μου τις λίστες που διέρρευσαν με τους πολιτικούς οι οποίοι ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας, επί κυβέρνησης κ. Κ. Καραμανλή, αποφεύγει σήμερα να κάνει δηλώσεις και δημόσιες εμφανίσεις, διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διαμαρτύρεται, όπως και οι άλλοι καθηγητές, για τις περικοπές των μισθών, πλην όμως δεν θέλει σ΄ αυτό το στάδιο, να αναμειχθεί με την πολιτική.

***
«Ξέρεις», έλεγε στον συνεργάτη μου, «με ποιο τρόπο διεξάγονται οι έρευνες στο ΣΔΟΕ; Αρκεί να υπάρξει μια καταγγελία» και πρόσθεσε ότι δεν σημαίνει ότι είναι ταυτόχρονα και ένοχοι όσοι ελέγχονται από το Σώμα Δίωξης.

***
Αν και αποφεύγει να κάνει πολιτικές δηλώσεις ή κρίσεις, επικρίσεις και εκτιμήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, ο συνεργάτης μου μπήκε στον πειρασμό και τον ρώτησε για τα νέα μέτρα, εάν μ΄ αυτά θα βγει το πρόγραμμα, εάν απαιτηθούν και νέα μέτρα κτλ. Ο πρώην υπουργός δεν θέλησε να απαντήσει επί της ουσίας, εκείνο όμως που είπε είναι ότι εάν είχε εφαρμοστεί η κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες που τότε ο ίδιος θέσπισε, ίσως τα πράγματα είναι διαφορετικά:

***

«Και γιατί δεν εφαρμόστηκε;», επέμεινε ο συνεργάτης μου. Ο κ. Αλογοσκούφης, είπε ότι κράτησε μόνον 10% από το αφορολόγητο, αλλά όταν ήρθε ο διάδοχός του κ. Ι. Παπαθανασίου, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να το επαναφέρει. Κάτι είπε του τύπου ότι ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τον έφαγαν (σ.σ. υπουργό, τσάρο της Οικονομίας) και αποχώρησε. Όσο για τα μέτρα έδωσε μία λακωνική απάντηση λέγοντας ότι δεν βγαίνουν εύκολα.

***
«Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι», έλεγε χθες σε πηγαδάκι βουλευτών ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης«Ποτέ δεν είπα ότι θα παραιτηθώ» είπε ο Βαγγέλας και συμπλήρωσε«όσο αυξάνονται οι ενδείξεις για τη γελοιότητα των κατηγοριών σε βάρος μου και όσο αποδεικνύεται ότι είναι αστήριχτες οι κατηγορίες, τόσο απομακρύνεται και η περίπτωση να παραιτηθώ». Είπε όμως και κάτι άλλο στους βουλευτές που τον άκουγαν τόση ώρα έκπληκτοι ότι έχει καθημερινή συνομιλία με τον Πρωθυπουργό και τους είπε μάλιστα να σημειώσουν και τούτο: «Η εμπιστοσύνη των τριών αρχηγών που στηρίζουν στην κυβέρνηση στο πρόσωπό μου δεν έχει διαταραχθεί». Λέτε;

***
Προβληματισμένος για τα μέτρα εμφανίζεται, μου λένε, όσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του, ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος: «Ιδιαίτερα σκληρά» τα χαρακτήρισε και ουσιαστικά αναιρούν την αναλογία με την οποία είχαν ξεκινήσει οι σχεδιασμοί. Όπως βεβαιώνουν οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, εκείνο που τον προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι τα μέτρα δεν περιέχουν τίποτα το αναπτυξιακό και το κοινωνικό, ότι πολιτικά δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και ζητά έως ότου ολοκληρωθούν και να ψηφισθούν να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υπάρξουν πολιτικές διευθετήσεις που να απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα.

***
Και ξαφνικά μέσα σ΄ όλα αυτά που συμβαίνουν με τα μέτρα, τις λίστες των πολιτικών, τις λίστες όσων φοροδιαφεύγουν, τις αντιδράσεις (με πολλά... γαλλικά) του κ. Ευ. Μεϊμαράκη για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τα ακίνητα, «χτύπησε» και ο κ. Δημ. Δρούτσας. Τον θυμάστε; Είναι ο αποκαλούμενος (από τον κ. Γ. Φλωρίδη«κηπουρός»του κ. Γ. Παπανδρέου, τον οποίο ο πρώην Πρωθυπουργός φρόντισε και για το πολιτικό του μέλλον. Τον αντικατέστησε (το 2011 με τον ανασχηματισμό) στο ευρωκοινοβούλιο με τον κ. Στ. Λαμπρινίδη και ο μεν κ. Λαμπρινίδης βρέθηκε προσωρινά χωρίς δουλειά, ο δε κ. Δρούτσας έγινε ευρωβουλευτής.

***
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις και να συνομιλεί με έλληνες δημοσιογράφους. Αλλά με τους... αυστριακούς δημοσιογράφους τα δίνει όλα. Έτσι σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier ο κ. Δρούτσας ζήτησε να...«τιναχτεί το πολιτικό σύστημα στον αέρα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά «το σύστημα που λειτούργησε επί 30 χρόνια και που χαρακτηρίζεται από τεράστιες διασυνδέσεις ανάμεσα σε πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες θα πρέπει να τιναχτεί στον αέρα». Δεν διευκρινίζει ωστόσο εάν αυτό το σύστημα που θέλει να το τινάξει στον αέρα ο κ. Δρούτσας εξέθρεψε και κηπουρούς που βρέθηκαν από τη μία ημέρα στην άλλη να κυβερνούν;

***
Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο κ. Ι. Διώτης ότι όσο ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν είχε συντάξει και πολύ περισσότερο διαρρεύσει καμία λίστα πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Και όλες αυτές οι λίστες που διέρρευσαν και περιέχουν ονόματα πολιτικών; Δεν έγιναν, λέει, από το ΣΔΟΕ, αλλά προέρχονται από καταγγελίες (ανώνυμες, επώνυμες) που έφθασαν στην υπηρεσία, αξιολογήθηκαν και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν έλεγχο.

***
Τότε, ρωτήθηκε, γιατί ο κ. Ι. Στουρνάρας έκανε λόγο στη Βουλή ότι πράγματι ερευνώνται οι περιπτώσεις 32 πολιτικών. Από το «ερευνώνται οι περιπτώσεις» έως τη «λίστα» υπάρχει μεγάλη διαφορά, ήταν η απάντηση του εισαγγελέα, ο οποίος αποκάλυψε και μία τρίτη περίπτωση (πέραν των καταγγελιών) με την οποία ενεργοποιούνται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Η περίπτωση να διαταχθεί εισαγγελική παραγγελία, όπως έγινε με τον κ. Α. Τσοχατζόπουλο«Η λιστολαγνεία», όπως την χαρακτήρισε, δεν κάνει καλό σε κανέναν τούτες τις ημέρες, συμπλήρωσε.

***
«Ένα ολόφρεσκο αυγουλάκι εισέπραξε η κυρία Κούρτοβικ», στον Αγιο Παντελεήμονα, αναγγέλλει υπερηφάνως το επίσημο site της Χρυσής Αυγής. Η δικηγόρος του «Δικτύου»βρέθηκε στην περιοχή για να υπερασπισθεί κάποιον αλλοδαπό που είχε συλληφθεί στα επεισόδια στην Πλατεία Αμερικής . Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί «μέλη της Χρυσής Αυγής, φασιστοειδή και αυτοαποκαλούμενοι κάτοικοι, υπό την ανοχή των αστυνομικών» επιτέθηκαν στην κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ.Η δικηγόρος επιτέθηκε με τη σειρά της φραστικά και στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα λέγοντας ότι «πρέπει να ξηλωθεί από πάνω έως κάτω, δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα που να μην είναι μαύρο , πρέπει να γκρεμιστεί...»

***

Επίμονα ζητούσε προχθές η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη την άρση της ασυλίας της, για την υπόθεση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του συζύγου της κ. Ισ. Κούβελου.Μάλιστα έμαθα ότι πριν από την ψηφοφορία, η κυρία Μπακογιάννη, για να είναι σίγουρη ότι θα αρθεί η ασυλία της (γιατί στο παρελθόν, στις περισσότερες φορές οι βουλευτές δεν ψηφίζουν για λόγους συναδελφικής... αλληλεγγύης άρση της ασυλίας) συναντήθηκε με τους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών και τους παρακάλεσε να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας της: «η όλη υπόθεση όσο διαρκεί δεν μου κάνει καλό, ούτε πολιτικό, ούτε κοινωνικό. Θέλω να κριθώ να τελειώνουμε...» τους είπε.


Πηγη www.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)