«Καταθλιπτική η εικόνα»


Την «καταθλιπτική» εικόνα που παρουσιάζει η Αθήνα, με τα άδεια καταστήματα και τις λιγοστές σακούλες στα χέρια των Αθηναίων, περιέγραψαν και οι «Times». Στο άρθρο τους μάλιστα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στη λιγοστή κίνηση καταναλωτών στην «άδεια» φέτος Ερμού. Όσοι ψώνισαν, ξόδεψαν λιγότερα από το συνηθισμένο, αναζητώντας προσφορές και φθηνά προϊόντα, λέει το ρεπορτάζ τους. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η χαμηλή αυτή αγοραστική κίνηση την περίοδο των Χριστουγέννων δεν είναι φαινόμενο μόνο του Κέντρου, καθώς τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εμπορικοί δρόμοι σε άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και σε ολόκληρη η χώρα.
Άδεια ταμεία
Οι καταστηματάρχες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα προχωρούν σε προσφορές για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, καθώς τα ταμεία τους παραμένουν σχεδόν άδεια τους τελευταίους μήνες. Τα περισσότερα κομμωτήρια για να αντεπεξέλθουν βγάζουν προσφορές ακόμη στα χτενίσματα, το κούρεμα και τις βαφές και περιμένουν τις κυρίες να πάνε για να καλλωπίσουν την κώμη τους.
Σημειώνεται ότι ο χορός των πρωτοχρονιάτικων προσφορών στα καταστήματα λιανικής σε όλες τις αγορές των ελληνικών πόλεων είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί με ελκυστικά χαμηλές τιμές τις τελευταίες μέρες του χρόνου, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.
Οι έμποροι, σημειώνει η ΕΣΕΕ, προσπαθούν να προσελκύσουν τον κόσμο με προσφορές και εκπτώσεις που κυμαίνονται από 10-30%, ωστόσο δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στη συνάρτηση της ποιότητας με την τιμή του προϊόντος. Δηλαδή κάποιος που κάνει προσφορά 70% ή είναι έτοιμος για κανόνι ή πρόκειται για κοροϊδία.
Πηγη topontiki.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)