Μας πουλούν και μας αγοράζουν

Δημήτρης Μηλάκας.

Όχι ότι μας εκπλήσσει, αλλά έχει την πλάκα του ότι αυτοί που μας αγοράζουν, οι λεγόμενοι επενδυτές για τους οποίους μιλάει η κυβέρνηση, είναι αυτοί  που κερδοσκόπησαν  χοντρά  σε βάρος μας παίζοντας με τα ελληνικά ομόλογα και στοιχηματίζοντας για την τύχη μας…
Μια τέτοια ιστορία κερδοσκοπίας είναι και αυτή που διαβάσαμε στο euro2day για «το hedge fund "Third Point", το οποίο έβγαλε τεράστια κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα» και τώρα ενδιαφέρεται  να επενδύσει σε ελληνικές εταιρείες!
Με πιο απλά λόγια η εν λόγω εταιρία, έβγαλε 500 εκ κέρδος το 2012 «στοιχηματίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα υποχρεωθεί να φύγει από την ευρωζώνη, καθώς είχε αγοράσει πολλά ομόλογα το καλοκαίρι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Με αυτή την κίνηση πέτυχε την ευχάριστη έκπληξη στη δύσκολη χρονιά που χαρακτήρισε όλη την υπόλοιπη βιομηχανία των hedge funds».
Για σκεφτείτε το για μια στιγμή.... Η εν λόγω εταιρία τζόγαρε κάποια από τα κεφάλαιά της και αγόρασε ως σκουπίδια τα ελληνικά ομόλογα. Στη συνέχεια  τα μεταπώλησε στη διπλάσια τιμή. Υπό αυτήν την έννοια κέρδοσκόπησε σε βάρος της χώρας δύο φορές! Την μία όταν αγόρασε 17 σεντς στο ευρώ και την δεύτερη όταν αυτά τα 17 σεντς τα πούλησε προς 34 σεντς!!!
Τώρα η εν λόγω εταιρία --και άλλες παρεμφερείς--  ετοιμάζεται να κερδοσκοπήσει για μια ακόμη φορά: Με τα κέρδη που τόσο εύκολα έβγαλε είναι έτοιμη να αγοράσει, προφανώς τζάμπα, ό,τι φιλέτο είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν οι «Σαμαράς και συνεταίροι»  στην κυβέρνηση.
Αυτές είναι οι επενδύσεις και οι επενδυτές τους οποίους περιμένουνε  οι κυβενρώντες μας για να μας ...σώσουν.
Πηγη topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)