ΠΑΣΟΚ: Η τελευταία μαζική έξοδος


Παναγιώτης Σιάνης
 
Αποχωρεί η Αριστερή Πρωτοβουλία από το ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας σοβαρό εσωκομματικό ζήτημα αφού είναι το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό ρεύμα μέσα στο κόμμα με σοβαρή διείσδυση στο εναπομείναν στελεχιακό δυναμικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι από σήμερα η Αριστερή Πρωτοβουλία «διακόπτει τους πολιτικούς και οργανωτικούς της δεσμούς με το σημερινό ΠΑΣΟΚ της δεξιάς υποταγής και της νεοφιλελεύθερης αντίληψης και πρακτικής».

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα  μετά από δήλωση του επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, το ρεύμα αυτό, όπως γνωστοποιεί δεν προτίθεται να συνεργαστεί σ’ αυτή τη φάση με άλλα πολιτικά κόμματα ή κινήσεις και καλεί τα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αποστασιοποιηθήκαν τον τελευταίο χρόνο να πάρουν πρωτοβουλία.

«Όλοι μας έχουμε – σημειώνεται στην ανακοίνωση – ιστορική ευθύνη. Στις κρίσιμες αυτές στιγμές μια ολόκληρη παράταξη απαξιώνεται. Διαλύεται και διαγράφεται η πραγματική της προσφορά και ιστορία. Δεν χωρούν τα “εγώ “».

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ανακοίνωσε ότι θα οργανώσει τον Σεπτέμβρη μεγάλη πανελλαδική συνδιάσκεψη με στόχο την αναγέννηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

«Το μαύρο της συντήρησης, είναι προσωρινό, όπως προσωρινοί θα αποδειχθούν και οι παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής. Το ΠΑΣΟΚ, της Αλλαγής, της Δημοκρατίας, των λαϊκών κατακτήσεων, της ευημερίας και του κοινωνικού κράτους,  το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής,  το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, βρίσκεται ριζωμένο στις καρδιές των απλών ανθρώπων, των φίλων και μελών μας. Ο αγώνας συνεχίζεται…» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία ήταν και η τελευταία οργανωμένη εστία διαφωνίας εντός του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά από αυτή την εξέλιξη είναι ακόμα πιο συρρικνωμένο.

Να προσθέσουμε πάντως πως εδώ και καιρό η Αριστερή πρωτοβουλία είχε ταχθεί υπέρ της απομάκρυνσης του ΠΑΣΟΚ από κυβερνητικές ευθύνες, του ιδεολογικού και πολιτικού καθαρμού του και της επιστροφής του στο κινηματικό του παρελθόν.

Με αιχμές κατά του Γ. Παναγιωτακόπουλου και με άτυπο σχόλιο και όχι επίσημη ανακοίνωση, απάντησε το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την απορία του γιατί δεν αντέδρασε ως τώρα από την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνήσεις συνεργασίας με τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ. και τη ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα.

Κάνει λόγο για επικίνδυνες δημαγωγίες, σχολιάζοντας προφανώς όσα αναφέρει η Αριστερή Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της και επαναλαμβάνει τα περί εθνικής ανάγκης, σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας και ασφάλειας και προοπτικής του ελληνικού λαού, υπαινισσόμενο προφανώς ότι αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία που υποχρεώνουν το ΠΑΣΟΚ να είναι κυβερνητικός εταίρος.
Πηγη topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)