O ΕΦΕΤ ανακαλεί αλλαντικά με απαγορευμένη ουσία

Στην απόσυρση σειράς αλλαντικών προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς έπειτα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκε απαγορευμένη ουσία. ΟΙ έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα, όπου και εντοπίστηκαν προϊόντα που περιείχαν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες). Μία ουσία που έχει χαρακτηριστεί ως πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.
Η ουσία εντοπίστηκε σε παρτίδες των προϊόντων «Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες» Aro, που παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της επιχείρησης «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ».
Όπως επίσης και στα προϊόντα «Μπέικον Catering φέτες Snack», «Μπέικον φιλικό», «Μπριζόλα καπνιστή», «Ζαμπόν μπούτι», «Μπέικον ρολό σε φέτες» και «Μπριζόλα Καπνιστή», τα οποία παράγονται από την εταιρεία CRETA FARM A.E.
Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ την απαγορευμένη ουσία περιείχαν τα προϊόντα «Γαλοπούλα Βραστή» και «Γαλοπούλα Καπνιστή», τα οποία παράγονται από την εταιρεία ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις επιχειρήσεις που τα παράγουν να αποσύρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και συνέστησε στους πολίτες να μην τα καταναλώνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ