Άγνοια δηλώνουν ΕΕ και ΔΝΤ για νέα βοήθεια στην Ελλάδα

Δεν έχει υπάρξει συζήτηση με την Ελλάδα για ένα νέο πακέτο βοήθειας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις. Δεν είναι σαφές εάν η χώρα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος .


Παρά το γεγονός πως το ελληνικό χρέος παραμένει υψηλό, Ευρώπη και ΔΝΤ δεν παίρνουν ξεκάθαρη θέση για το εάν και το πότε η Ελλάδα θα λάβει περαιτέρω βοήθεια, αναβάλλοντας το θέμα για το ευρύτερο μέλλον και τις επόμενες αξιολογήσεις από την τρόικα.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα τρίτο πρόγραμμα, εξωθώντας μια σειρά αξιωματούχους να σπεύσουν να δηλώσουν ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη καμιά απόφαση σχετικά.
Σήμερα (Πέμπτη), ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις και το ευρώ, Όλι Ρεν, ανέφερε πως η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο, ενώ πρόσθεσε ότι το εάν και κατά πόσον η χώρα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης δεν θα είναι σαφές και μια απόφαση δεν θα μπορέσει να ληφθεί ωσότου η τρόικα ολοκληρώσει την επόμενη αξιολόγησή της, στα τέλη του Σεπτεμβρίου ή στις αρχές του Οκτωβρίου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με εκπρόσωπό του να δηλώνει πως δεν διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, καθώς το τρέχον πρόγραμμα προβλέπεται να συνεχιστεί ως και το 2016.
«Στην επόμενη αξιολόγηση μας, θα συζητήσουμε τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό και θα δούμε πού βρισκόμαστε», είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. «Οι αριθμοί ασφαλώς θα μπορούσαν να αλλάξουν, προς την μια κατεύθυνση ή προς την άλλη», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας θα λάβει χώρα το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, αν και δεν είναι σαφές το εάν και κατά πόσον θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές στη Γερμανία (22α Σεπτεμβρίου) ή κατόπιν.
Πηγη efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ