Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί -φρουροί του Μιχαλολιάκου

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.


Τρεις αστυνομικοί (δύο αρχιφύλακες κι ένας αστυφύλακας) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, με αποφάσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Οι τρεις αστυνομικοί είχαν διατεθεί ως φρουροί σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί στον Βόλο ήταν φρουρός του βουλευτή Ηλιόπουλου, μέχρι το καλοκαίρι. Παράλληλα, ο 29χρονος αστυφύλακας και ο 40χρονος αρχιφύλακας ήταν φρουροί του γενικού γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου (ο ένας πρώην, ενώ ο άλλος μέχρι σήμερα).
Ταυτόχρονα, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκαν:
Στο σπίτι 29χρονου αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεταλλική σιδερογροθιά, στο σπίτι 41χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια και στο σπίτι 40χρονου αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm, σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Πηγη efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ