«Εφιάλτης της Ελλάδας ο Γιάννης Στουρνάρας»

Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ και γ.γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκης ζητά την καρατόμηση του υπουργού Οικονομικών θεωρώντας τον πρωταίτιο της ελληνικής κρίσης

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Νίκος Κιουτσούκης Εξελίξεις αναμένονται εντός της εβδομάδας στα εσωκομματικά της Ν.Δ. μετά την ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης στον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Με τη δύναμη που του δίνει η εκλογή του στη θέση του επικεφαλής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα ο κ. Κιουτσούκης ζητά την άμεση καρατόμηση του κ. Στουρνάρα καταλογίζοντάς του τον ρόλο ενός εκ των πρωταιτίων των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

«Ο προστάτης»

Με σκληρές εκφράσεις, όπως «δούρειος ίππος των τροϊκανών», «εμπνευστής των πλαστών στοιχείων και του ελλείμματος», «προστάτης του υπόδικου Γεωργίου και των βιομηχάνων», ο ισχυρός άνδρας των προσκείμενων στη Ν.Δ. εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα χαρακτηρίζει αρχιτέκτονα του χάους τον άνθρωπο που διάλεξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς για τον ρόλο του υπουργού Οικονομίας!

Αν μη τι άλλο, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς ουδείς να μπορεί να τον αμφισβητήσει για τα όσα παραθέτει, ο Νίκος Κιουτσούκης κάνει λόγο για τον άνθρωπο που «μαζί με τον Σημίτη μαγείρεψε τα στοιχεία για να μπούμε στο ευρώ, ο υπάλληλος του ΣΕΒ που κάθε πρόβλεψή του ήταν λανθασμένη και ο μόνος στόχος του ήταν να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των βιομηχάνων».

Οπως και να ’χει, δεδομένης της εύκολης απόδειξης των χαρακτηρισμών που επέλεξε ο κ. Κιουτσούκης, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη αυτή η επίθεση, αφού έτσι μένει ακάλυπτος ο κ. Στουρνάρας.

Για τον επικεφαλής της ΔΑΚΕ, που πρόσκειται στη Ν.Δ., ο επιλεγμένος από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είναι «ο εκπρόσωπος των τραπεζιτών και των τροϊκανών που προμήθευε με λανθασμένα στοιχεία το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ με συνένοχο τον Παπαδήμο».

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ μιλά για τη συντροφιά της καταστροφής βάζοντας στην ίδια «παρέα» τον Γ. Στουρνάρα, τον κυβερνητικό συνέταιρο του Αντ. Σαμαρά, Ευάγγ. Βενιζέλο, τον παλαιό συνδικαλιστή Γ. Κουτρουμάνη και τον προσφάτως αντιμνημονιακό Ανδρ. Λοβέρδο… Είναι τα πρόσωπα που μαζί με τον σημερινό υπουργό Οικονομικών είναι υπεύθυνα, σύμφωνα με τον κ. Κιουτσούκη, για το χάος που δημιουργήθηκε στα Ταμεία με το κούρεμα των αποθεματικών τους, τη μειωμένη χρηματοδότησή τους και την έλλειψη πόρων λόγω της κατακρήμνισης των μισθών, ακόμη και όταν η Task Forse μιλά για πενία της ελληνικής κοινωνίας από την εφαρμογή του αδιέξοδου προγράμματος.

«Αυτός που έχει την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας και τη διάλυση της κοινωνίας εμφανίζεται ως άλλος Πάγκαλος σε ένα διαφορετικό “Μαζί τα φάγαμε” και καταγγέλλει τους εργαζόμενους γιατί εργάζονται “μόνο” 35 χρόνια και γιατί διεκδικούν αξιοπρεπή σύνταξη» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ που απαιτεί, όπως φαίνεται, από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει από τον υπουργικό θώκο τον «Εφιάλτη της Ελλάδος», όπως τον αποκαλεί, αφού όπως είπε «κατά τον κύριο αυτόν, οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο και μέχρι τα 70 τους χρόνια, να αμείβονται με ένα πιάτο φαΐ για να έχουν υπερκέρδη τα αφεντικά του και οι συνταξιούχοι να μη λαμβάνουν σύνταξη, την οποία πληρώνουν επί 35-40 χρόνια, αλλά να σιτίζονται στις εκκλησίες, για να μπορεί να μοιράζει χρήματα στους κάθε λογής αεριτζήδες, αλλά κυρίως για να πληρώνει τους τοκογλύφους δανειστές που απομυζούν το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού».
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ