Σόιμπλε: Νέα βοήθεια αν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Οι Ευρωπαίοι «δεν θα απογοητεύσουν» την Ελλάδα και θα ανοίξουν την πόρτα σε νέα βοήθεια εάν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο γερμανός υπουργός ΟικονομικώνΒόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος χαρακτήρισε ως «μεγάλη ευκαιρία» για τη χώρα την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.

 «Θα αποφασίσουμε στα μέσα της χρονιάς (2014) αν πρέπει να βοηθήσουμε και πάλι την Ελλάδα» δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» που θα την Τρίτη
«Αν η χώρα παραμείνει στην οδό των μεταρρυθμίσεων, αν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που γνωρίζουμε, δεν θα την απογοητεύσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό, τι αφορά την προεδρία της ΕΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα από την 1η Ιανουρία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή  «θα δείξει στον ελληνικό πληθυσμό ότι το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη».
«Η άσκηση της προεδρίας είναι πηγή ταυτότητας, αυτοπεποίθησης, υπερηφάνειας, η προεδρία της ΕΕ είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και για την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως τα ενθαρρυντικά σχόλια του Σόιμπλε διατυπώθηκαν ενώ η κατοικία του πρεσβευτή της Γερμανίας στην Αθήνα γινόταν το πρωί στόχος πυροβολισμών.
Πηγη tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ