Το παζλ της κινεζοποίησης

Καταστροφικό πλήγμα σε πλήθος κλάδων θα επιφέρει η εφαρμογή των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, προειδοποιούν οι εκπρόσωποί τους. 
Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν πως οι εν λόγω διατάξεις θα δημιουργήσουν μονοπωλιακές καταστάσεις στην αγορά φαρμάκων, επηρεάζοντας το κόστος και την ποιότητα των φαρμάκων και δημιουργώντας ελλείψεις εις βάρος των πολιτών. Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν πως οι προωθούμενες αλλαγές στο γάλα δεν θα προσφέρουν όφελος στον καταναλωτή, αντιθέτως θα εξαφανίσουν εξ ολοκλήρου τον κλάδο τους και θα ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για αθρόες εισαγωγές. Σε περίπτωση αφανισμού των κτηνοτρόφων, θα συμπαρασυρθούν και λοιποί παραγωγοί και κλάδοι που σχετίζονται με την αλυσίδα παραγωγής τροφίμων.

Οι αρτοποιοί σημειώνουν πως η αγορά άρτου θα καταλήξει στα πολυκαταστήματα, στα οποία, ήδη, υπολογίζουν πως το ψωμί κοστίζει 20-25% ακριβότερα. Ο κλάδος του βιβλίου τονίζει πως η κατάργηση της ενιαίας τιμής δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μειώσει τις τιμές των βιβλίων σε τομείς όπου ούτως ή άλλως αποτελούν ολιγοπώλιο. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ενημερώνει ότι το πολυνομοσχέδιο θα επιφέρει μεταξύ άλλων:

*Μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 3,9%, με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να χάσουν από 1 δισ., οι συντάξεις να καταρρεύσουν, ενώ και ο ΟΑΕΔ σχεδόν διαλύεται λόγω στέρησης πόρων.

*Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

*Επέκταση, γενίκευση και μονιμοποίηση του καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα

*Κατάργηση διαδοχικά των τριετιών προϋπηρεσίας για την προσαύξηση των μισθών.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Οι επιπτώσεις ανά κλάδο

Φαρμακοποιοί: «Λουκέτο σε φαρμακεία. Αυξήσεις τιμών και ελλείψεις στα φάρμακα»

Κτηνοτρόφοι: «Εξαφάνιση του κλάδου και αθρόες εισαγωγές γάλακτος χωρίς όφελος στον καταναλωτή»

Αρτοποιοί: «Κλείσιμο αρτοποιείων και αύξηση τιμών στο ψωμί»

Εκπαιδευτικοί: «Μετατρεπόμαστε σε αναλώσιμους υπάλληλους και τα σχολεία σε σουπερμάρκετ»

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: «Ερχονται ομαδικές απολύσεις, μονιμοποιείται η ενοικίαση εργαζομένων, καταρρέουν συντάξεις και ταμεία».
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ