Bγαίνοντας από το παραβάν… μας περιμένουν νέα μέτρα

Διπλή «βόμβα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που παραμονές των εκλογών στρώνει χαλί για νέα λιτότητα. Με χθεσινή της έκθεση ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στα 14,9 δισ. ευρώ και ζητά «παρεμβάσεις» 7,7 δισ. ευρώ. «Θα δούμε» αν θα χρειαστεί τρίτο Μνημόνιο είπε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Διπλή «βόμβα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που αυξάνει στα 15 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας έως τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ ζητά πρόσθετα μέτρα ύψους 7,7 δισ. ευρώ για την τριετία 2015-2017. Την ίδια στιγμή, κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος στην ερώτηση αν θα χρειαστεί τρίτο Μνημόνιο, απάντησε: «Θα δούμε». Το νέο πακέτο λιτότητας αποκαλύπτει έκθεση της ευρωπαϊκής τρόικας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, δίνοντας έτσι ένα πρώτο στίγμα για το μετεκλογικό τοπίο. Πρόκειται για παρεμβάσεις οι οποίες θα τεθούν επί τάπητος στη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο – μήνα κατά τον οποίο θα ξεκινήσουν και επίσημα οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του δυσθεώρητου δημόσιου χρέους.
Επί της ουσίας, με τη χθεσινή της έκθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος περνούν μέσα από ένα νέο πακέτο μέτρων που θα σφραγιστεί από ένα τρίτο μνημόνιο. Τα μέτρα υπολογίζονται σε 2 δισ. ευρώ για το 2015, 3,8 δισ. ευρώ για το 2016 και 1,9 δισ. ευρώ για το 2017 (σύνολο 7,7 δισ.)
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ