Η στατιστική (ενίοτε και στην πολιτική) πολλές φορές λέει την αλήθεια…


Λευτέρης Γαλανός



Και ειδικά για τον Πρωθυπουργό τα νούμερα είναι «μηδενικά» όσον αφορά τις εμφανίσεις του στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.  

Από την επιστολή του Αλ. Τσίπρα προς τον Β. Μεϊμαράκη προκύπτει ότι ο Α. Σαμαράς δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά στην Ώρα του Πρωθυπουργού, όταν οι Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απάντησαν κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργικής τους θητείας 109 φορές, ενώ ακόμη και ο Λ. Παπαδήμος στους 6 μήνες που διετέλεσε Πρωθυπουργός, προσήλθε 3 φορές και απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις στενές σχέσεις του γ.γ της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή και καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει τη θεσμική ευθύνη που του αναλογεί, ορίζοντας ημέρα διεξαγωγής της πριν κλείσει η Βουλή για τις ευρωεκλογές.

Άλλωστε, έχουν περάσει 25 ημέρες μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος…

 Στην επιστολή, ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι «συστηματικά απαξιώνουν το Κοινοβούλιο, υποτιμούν τη Βουλή και τη νοημοσύνη των πολιτών».

Επιπλέον, επικρίνει τον κ. Μεϊμαράκη ότι «όλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα έχουν συμβεί επί Προεδρίας του και με την ανοχή του…».

Ποια είναι τα πρωτοφανή γεγονότα;

Οι αριθμοί δείχνουν τα εξής:

Τα τελευταία δύο χρόνια εκ μέρους της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατατεθεί 5 αιτήματα για προ ημερησίας και έχει συζητηθεί μόλις μία.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Τσίπρας έχει καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό και δεν προσήλθε σε καμία.
 
Συνολικά έχουν κατατεθεί 60 επίκαιρες ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό απ’ όλες τις πτέρυγες της Βουλής και ο Α. Σαμαράς δεν έχει απαντήσει σε καμία.

«Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, τέτοια περιφρόνηση της δημοκρατίας και του Κτβ δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά» επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι για το ζήτημα της δημοκρατίας και τη νεοναζιστική απειλή, είχε ζητήσει έκτακτη σύγκλιση της Βουλής, την επομένη ημέρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Η συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Πηγη www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)