Ο Δ. Αβραμόπουλος νέος Επίτροπος στην Κομισιόν

Επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, με την οποία τον ενημερώνει για την επιλογή της κυβέρνησης. O πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την Ντ. Μπακογιάννη χθες Σαββάτο και της ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι η ίδια η επόμενη επίτροπος.


Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του επόμενου Έλληνα Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, «σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι προτείνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη στην Κομισιόν».
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε επικοινωνία με την Ντόρα Μπακογιάννη αργά το απόγευμα του Σαββάτου, και της ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι η ίδια η επόμενη επίτροπος.
Η απόφαση για τι πρόσωπο του νέου Επίτροπου προφανώς κατέληξε στην κοινή συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον έως σήμερα υπουργό Εθνικής Άμυνας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μιλώντας στο «Βήμα FM» αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, η θέση του επιτρόπου» και δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ