Αθωώθηκαν ο φραουλοπαραγωγός και ο επιστάτης της Μανωλάδας. Ματωμένες φράουλες


Αθώοι για όλες τις κατηγορίες κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο επιστάτης της επιχείρησης. Στα μαλακά οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση.

Οι δύο κατηγορούμενοι επιστάτες κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και επτά μήνες (που συνεπάγεται 10 χρόνια φυλάκισης και είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως), ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια και επτά μήνες. Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Έξω από το κτίριο επικρατεί ένταση από συγκεντρωμένους μετανάστες εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι την Τρίτη η εισαγγελέας της έδρας Διονυσία Παπαδοπούλου ζήτησε να κριθούν ένοχοισύμφωνα με το κατηγορητήριο όλοι οι κατηγορούμενοι.
Παράλληλα, στην πρότασή της ζήτησε ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, ενώ δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό των υπολοίπων κατηγορουμένων που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, ότι πυροβόλησαν σε βάρος των μεταναστών για λόγους άμυνας, καθώς όπως είπε δεν επιβεβαιώνεται από την ακροαματική διαδικασία ότι κινδύνεψαν. Επίσης ανέφερε, ότι οι πυροβολισμοί από τα κυνηγετικά όπλα ήταν σε ευθεία βολή.
Υπενθυμίζεται ότι  στις 17 Απριλίου 2013, επιστάτες του επιχειρηματία πυροβόλησαν εναντίον εργατών γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από τα πυρά 28 μετανάστες. 
Πηγη tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ