Παραιτήθηκε η γαλλική κυβέρνηση «Βαλς»… Μήπως να συνεχίσουν και οι άλλοι με ένα… «Ταγκό»;



Κάποιοι έχουν αρχίσει να ευαισθητοποιούνται, να καταλαβαίνουν πως η πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλλει η Μέρκελ, είναι τελείως αδιέξοδη και θα οδηγήσει εν τέλει στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τεράστιο πρώτο πλήγμα δέχονται οι χώρες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Νότου. Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιοι που υψώνουν τη φωνή τους, κάποιοι που προειδοποιούν για την εξέλιξη. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, ο Σοσιαλιστής υπουργός, με τις δηλώσεις του κατά της πολιτικής λιτότητας της Μέρκελ, οδήγησε με «εντολή» Ολάντ, σύσσωμη την κυβέρνηση Βαλς σε παραίτηση.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ, υπό τις διαταγές της δεξιάς Μέρκελ!!! Η πολιτική του κατάρρευση και συντριβή είναι πασιφανής! Δεν γίνεται να ψηφίζεις Σοσιαλιστή πρόεδρο και να σου βγαίνει πιο σκληρός Μερκελιστής από την ίδια την Μέρκελ!

Έχει γίνει, πλέον, σαφές πως η πολιτική της σκληρής λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην οικονομική υπεροχή και όφελος της Γερμανίας, που εκμεταλλεύεται με μαεστρία τα θεσμικά κενά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορούμε να μιλάμε, πλέον, για νέο «οικονομικό Γερμανικό Ιμπεριαλισμό».

Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, έχουν αρχίσει να ξυπνούν, τα σοσιαλιστικά κόμματά τους, που αυτά κυρίως έχουν πληγεί και αποδεκατιστεί, γυρίζουν σελίδα, αναπροσαρμόζοντας τις πολιτικές τους απέναντι στο νέο Ευρωπαϊκό οικονομικό «imperium»της Γερμανίας.

Ο νέος ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας Πέδρο Σάντσες είπε, ότι το σοσιαλιστικό κόμμα της Ισπανίας, οφείλει να «ανακαταλάβει» τον χώρο του. Φαίνεται πως στο ίδιο μήκος κύματος προχωρά και ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Εμάς εδώ, οι σοσιαλιστικές δυνάμεις της χώρας, που τις έκφρασε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, έχουν αποδεκατισθεί και το χειρότερο είναι ότι δεν δείχνουν κανένα σημάδι ανάκαμψης. Η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τη «Δεξιά του Σαμαρά», ήταν απολύτως αναμενόμενη, γιατί τίποτα δεν έγινε που να δείχνει πως υπάρχουν «κόκκινες γραμμές».

Το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να σέρνεται πίσω από τον «κυβερνητισμό» του, χωρίς να αφήσει να φανεί στη λαϊκή συνείδηση και βάση, που χρόνια ολόκληρα το στήριζε, ότι λειτουργεί για το συμφέρον του πολίτη. Ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει, υπάρχει αδυναμία ή και ανικανότητα, στο να το κάνει κατανοητό. Αν συνεχιστεί ο «εναγκαλισμός» με τη Δεξιά, πολύ φοβάμαι ότι το ΠΑΣΟΚ «θα μας αφήσει χρόνους», όπως λένε και στην Κρήτη.

Επιχειρείται, επίσης, από πολλές πλευρές να χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά τις ευθύνες της κρίσης και όχι οι σημερινοί διαχειριστές της κυβερνητικής πολιτικής και εννοώ και τους εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενους. Επιχειρούν να χρεώσουν το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ για να το καταργήσουν και να δημιουργήσουν ένα άλλο κόμμα…

Θα αποτύχουν, γιατί η ευθύνη των πράξεων έχει καταλογιστεί σ’ αυτούς από το λαό. Η λύση που έχουν, κι ας ακούσουν επιτέλους, είναι να προτείνουν στην κοινωνία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ ένα προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, να συναντηθούν και να συνεργαστούν με τις πραγματικές σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Ας κληθεί από το ΠΑΣΟΚ η νέα ηγεσία του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας και ας ξεκινήσει μια συζήτηση πάνω σ’ ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας, με προτάσεις εξόδου των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου συνολικά από την κρίση. Μήπως είναι η ώρα να χορέψουν όλα τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης το δικό τους… ταγκό;
Πηγη www.aixmi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ