Ένα σόου για τα σαράντα της ΝΔ

Un-happy birthday


Υπερθέαμα με στόχο την αναστροφή του κλίματος στο εσωτερικό προετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία, για την επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος. Πάνω από 16.000 ευρώ θα δαπανήσει η ΝΕΡΙΤ για την κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ενώ στη Χαλκιδική, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, έχουν μεταβεί 26 υπάλληλοι. 

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε νεοδημοκράτες», δήλωσεο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ έκανε και ανοίγματα προς το κέντρο και τη δεξιά, στο πλαίσιο της «επιχείρησης διεύρυνσης» της παράταξης που έχει ξεκινήσει η Συγγρού εδώ και καιρό. Στο επίκεντρο αυτής της επιχείρησης βρίσκεται η επιστροφή πρώην στελεχών της ΝΔ, όπως του Γιώργου Καρατζαφέρη, του Χρήστου Ζώη, του Βύρωνα Πολύδωρα κ.α.
Ο πρωθυπουργός σήμανε προσκλητήριο επανασυσπείρωσης στο χώρο, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι όλοι θετικοί στις επιστροφές όσων έφυγαν κατά καιρούς από το μαντρί.  Η Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε πρόσφατα «να μην επιστρέψουν τα σούργελα στην παράταξη», ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ταχθεί κατά του επαναπατρισμού πρώην δεξόστροφων στελεχών. Συζητήσεις έχουν προκαλέσει και οι κινήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία μετά την κριτική για τον ΕΝΦΙΑ αλλά και για τις αποπληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να παραστεί στην εκδήλωση λόγω κοινοβουλευτικής της υποχρέωσης στο εξωτερικό. Για τον ίδιο λόγο, επειδή έλειπε στη Λωζάνη, ζήτησε την αντικατάστασή της και δεν ψήφισε την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.
Ένταση προκλήθηκε και με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε σε πρώτη φάση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα του ελέγχου της μονιμοποίησης υπαλλήλων στους ΟΤΑ. Στη συνέχεια, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, ανασκεύασε κάνοντας λόγο για «ειρωνικό σχόλιο». Οι δηλώσεις του Ντινόπουλου προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου, καθώς οι διαφωνίες έχουν και προεκλογικό άρωμα. Δεν είναι τυχαίο πως τα πρόσωπα που συγκρούστηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι οι Αργύρης Ντινόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.
Ενδεικτικό του κλίματος που έχει δημιουργηθεί είναι και το άρθρο στο γαλάζιο Antinews, που πρόσκειται στους σαμαρικούς, και μέσω του οποίου καλείται ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου κεντροδεξιού κόμματος, δίνοντας τέλος στο «συνονθύλευμα», όπως αναφέρει, της ΝΔ, που «έχει πάρει την κάτω βόλτα».
Σε αυτό το κλίμα, και με τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ δυναμική αυτοδυναμίας, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε το Σάββατο μήνυμα συσπείρωσης στην εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Αθως Παλλάς» στη Χαλκιδική. Η επιλογή του χώρου είναι συμβολική, καθώς εκεί τον Μάιο του 1979, στο 1ο συνέδριο της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρουσίασε το ιδεολογικό πλαίσιο του κόμματός του και την διακήρυξη θέσεων και αρχών. Μετά την εκδήλωση της Χαλκιδικής θα ακολουθήσει και η κεντρική εκδήλωση, που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, ανήμερα της ίδρυσης της ΝΔ.
Πηγη tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ