Με την πετυχημένη στρατηγική της ήρεμης δύναμης

Πολιτική στρατηγική ήρεμης δύναμης επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη χθεσινή άγονη τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου .
Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τημέρα «ιστορική για την Ελληνική Δημοκρατία» και με τη χαρακτηριστική φράση«σηκώνουμε τα μανίκια» έδωσε το κλίμα που έχει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη μέρα των εκλογών.
Είναι προφανές ότι, απέναντι στην κινδυνολογία και στο κλίμα πόλωση του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει την αντιπαράθεση προγραμμάτων και σχεδίων για το μέλλον της χώρας, ώστε «να βγούμε σε πορεία ανάπτυξης με ανοχή, δημοκρατία, προκοπή».
Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας πρέπει να χειριστεί με λεπτό τρόπο το ζήτημα των συμμαχιών αφενός για να μην προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, αφετέρου για να μη λειτουργήσει το κόμμα σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Για τον λόγο αυτό χθες, στην πρώτη ουσιαστικά προεκλογική ομιλία του στο κατάμεστο «Σινέ Κεραμεικός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέλος στα σενάρια ένταξης του Φώτη Κουβέλη ή οποιουδήποτε «συμμάχου» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
«Καλοδεχούμενοι είναι όσοι επιθυμούν να μοιραστούν ευθύνη και να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας με νόημα: «Οχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Θεοδωράκης».
Παράλληλα, απαίτησε να «τοποθετηθούν υπηρεσιακές διοικήσεις στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Τύπου και Προστασίας του πολίτη, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο τόπος θα πάει στις εκλογές χωρίς αντιδημοκρατικούς χειρισμούς και παρατράγουδα».
Απηύθυνε, τέλος, αυστηρή προειδοποίηση στους κυβερνώντες: «Μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο, μη διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων και ειδικά την αλληλογραφία με την τρόικα».  
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ