Ντάισελμπλουμ: Θα συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση


Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, έστειλε μήνυμα συνεργασίας με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασε την ελπίδα του πως θα υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Αντίθετα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, προχώρησε σε μια νέα παρέμβαση λέγοντας πως «η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί πως θα παραμείνει στην Ευρώπη και θα στηρίξει τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις για να μπορέσει να ευημερήσει και πάλι εντός της ευρωζώνης». Για τις εκλογές είπε πως «μέσα από αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και πάλι για το μέλλον του».
«Η ισχυρή προσήλωση στην Ευρώπη και η ευρύτερη στήριξη των Ελλήνων ψηφοφόρων και των πολιτικών ηγετών για την αναγκαία μεταρρυθμιστική διαδικασία υπέρ της ανάπτυξης θα είναι ουσιώδης, ώστε η Ελλάδα να ευημερήσει και πάλι εντός της ευρωζώνης» προστίθεται στην ανακοίνωση του Επιτρόπου.
Πηγη tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ