Τσίπρας: Έχουμε σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη

EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Σε αρκετά θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Οι κ. Τσίπρας και Σουλτς είχαν συνάντηση για περίπου δύο ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που έκανε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου να δηλώσει πως ήταν μια κουραστική συζήτηση. «Είχαμε μια κουραστική συζήτηση, αλλά είμαι ευγνώμων, γιατί μιλήσαμε ειλικρινά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, ο Μάρτιν Σουλτς υπογράμμισε πως από την Κυριακή «προέκυψαν πολλές εξελίξεις στην Ελλάδα», ενώ σημείωσε πως διαπίστωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει διάθεση για μονομερείς ενέργειες, αλλά διάθεση διαλόγου με τους εταίρους της». 
Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού χαρακτήρισε «χρήσιμη και εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον κ. Σουλτς, ξεκαθάρισε πως έχει σχέδιο «για την επιστροφή στην ανάπτυξη χωρίς το αποτυχημένο σχέδιο της λιτότητας» και συμπλήρωσε πως στόχος της κυβέρνησης της Αριστεράς είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. 
Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο λαός βίωνε την αποτυχία του προγράμματος και πως «πλήρωνε την ανάρμοστη σχέση ανάμεσα στην οικονομική ολιγαρχία και το παλιό πολιτικό καθεστώς που την προστάτευε». 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη πως «η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση και θα είναι περισσότερο ισχυρή από ποτέ». 
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ