Συμφωνία μέχρι την Κυριακή βλέπει το Bloomberg

REUTERS / EDUARDO MUNOZ


Για κατ' αρχήν συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και θεσμών μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους που έχουν γνώση των συνομιλιών. 
«Η Ελλάδα και οι πιστωτές της επιταχύνουν τις συζητήσεις σε μία προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος για την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, παρά το γεγονός ότι η χώρα στέλνει αντικρουόμενες ενδείξεις για την προθυμία της να συμφωνήσει πάνω στις κολλημένες μεταρρυθμίσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και συμπληρώνει πως «η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεμείνει από ρευστό με τα λεφτά να φθάνουν ως τις αρχές Μαΐου». 
Το δημοσίευμα του Bloomberg για τη διαπραγμάτευσηBloomberg
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να επιδιώξουν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων, που ξεκινούν σήμερα, ώστε να φθάσουν σε μία αρχική συμφωνία ως την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαϊου και πως στόχος είναι να υπογραφεί η συμφωνία στην επόμενη τακτική συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup στις 11 Μαΐου. 
Όπως συμπληρώνει το Bloomberg, το πρόσωπο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την απόφασή του να παρέμβει, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια. 
Το δημοσίευμα φιλοξενεί και δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ σε συνέντευξη που έδωσε χθες στη Βιέννη, στην οποία ανέφερε ότι «φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα στη μετατροπή των κουκίδων (bullet points) σε μέτρα», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει σαφής αναγνώριση, ότι πρέπει να έχουμε αρκετά στις 11 για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση».
Ο Σέλινγκ δήλωσε ότι, αν και έχει χαθεί πολύς χρόνος από την ελληνική κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο που οι εταίροι της στην Ευρωζώνη συμφώνησαν στην παράταση του ελληνικού προγράμματος έως το τέλος Ιουνίου, υπάρχουν τώρα ενδείξεις κινητικότητας. «Υπάρχουν, όπως φαίνεται, λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των ιδιωτικοποιήσεων, η προετοιμασία νομοσχεδίου που περιγράφει αξιόπιστα και δεσμευτικά πώς θα εφαρμοστούν τα απαιτούμενα μέτρα. Αυτό είναι που ακούμε ανεπίσημα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)