Ρέκβιεμ για τον Αχμέτ

Διασωθέντα αντικείμενα ύστερα από ναυάγιο με πρόσφυγες στο Αιγαίο | ΕUROKINISSI


Συντάκτης:Αντα Ψαρρά

Ξημέρωνε 18 Μαΐου όταν ένας νέος άντρας, πρόσφυγας πολέμου από τη Συρία, αυτοπυρπολήθηκε σε δρόμο του Πειραιά.
Ο «αλλοδαπός» μεταφέρθηκε τελικά στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύτηκε στην εντατική δεχόμενος έστω και την ύστατη στιγμή ανθρώπινη φροντίδα, αν και ίσως δεν ήταν πλέον σε θέση να το αντιληφθεί.
Κανείς δεν φάνηκε να τον γνώριζε, χαμένος ίσως μέσα σε μια ξένη χώρα, σε μια ξένη γλώσσα και με την πατρίδα πίσω του κυριολεκτικά να καίγεται.
Ο Αχμέτ Μοχάμετ –αν πράγματι αυτό είναι το όνομά του- είχε σίγουρα φίλους, συγγενείς, ίσως να είχε στην αρχή και ελπίδες. Όλα όμως φαίνεται ότι έσβησαν γύρω του και πήρε την απόφαση να τελειώνει μια ώρα αρχύτερα.
Έτσι κι έγινε και ο Αχμέτ ο πρόσφυγας πέθανε τελικά ολομόναχος στο νοσοκομείο την ώρα που οι ελληνικές γραφίδες του μίσους μετρούσαν τις …επιπτώσεις στον τουρισμό από τους πρόσφυγες που αντικρίζουν οι ξένοι τουρίστες στα διάφορα σημεία της Ελλάδας.
Μια παλιά κατάρα στη Φλώρινα με τους πολλούς μετανάστες και τους πρόσφυγες που ξενιτεύονταν έλεγε: «Τα ξένα να σ’ αρέσουν!» Τελικά του Αχμέτ δεν του άρεσαν τα ξένα και αποφάσισε να συμβάλει με την πράξη του στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.
Στην οικογένειά του, αν ζει και αν υπάρχει, ευχόμαστε με μεγάλη ντροπή να ζήσουν να τον θυμούνται.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)