Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ το απόγευμα

Ψάχνοντας κοινές οδούς που οδηγούν σε συμφωνία... | EUROKINISSI

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του «Brussels Group». Όπως ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στις διαβουλεύσεις, υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν ζητήματα όπως η φορολόγηση, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, του τραπεζικού συστήματος κ.ά.
Σε γενικές γραμμές, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%. 
Κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, τόσο στο τεχνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των επικεφαλής του «Brussels Group», ενώ -όπως οι ίδιες πηγές σημείωναν- ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται σε διαφορά επίπεδα, και στο πολιτικό πεδίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ

Στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο.
Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά  Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας την περασμένη Πέμπτη.

Μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης

Εντός των συνόρων, λίγο μετά τις 8.00 χθες βράδυ ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνεδρίαση, που διήρκεσε περίπου οκτώμισι ώρες, δεν έγιναν δηλώσεις.
Λίγο μετά τις 19.00 είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ λίγο αργότερα έφυγαν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Λευκός Οίκος: Προς το συμφέρον όλων να υπάρξει συμφωνία

«Είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών σε αυτές τις συνομιλίες να επιλύσουν τις διαφορές τους και να καταλήξουν σε συμφωνία που δεν θα δημιουργήσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι προς το συμφέρον κανενός» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο Τζος Ερνεστ εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι πλευρές θα καθίσουν με καλή πίστη και θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιεί τις ανησυχίες τους.
Όταν ρωτήθηκε αν το ΔΝΤ είναι μεταξύ αυτών των πλευρών, ο κ. Ερνεστ απάντησε: «Είναι σαφές ότι το ΔΝΤ είναι μέρος των συνομιλιών και οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν έναν ρόλο να παίξουν. Το ΔΝΤ έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα».
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι με την πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία που δεν θα προκαλέσει αχρείαστη αναταραχή στις χρηματαγορές.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)