Λύσσα!

Τους τελευταίους μήνες η επιθετικότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει πάρει διαστάσεις ανησυχητικές.
Emil Nolde - Excited People
EMIL NOLDE – EXCITED PEOPLE
Οι υπεύθυνοι το ξέρουν καλά ότι οφείλουν να πληροφορούν πριν αρχίσουν να σχολιάζουν με κριτικό πνεύμα τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Αντ’ αυτού, τα ΜΜΕ σήμερα συμμετέχουν ανοιχτά στην απεγνωσμένη αλλά καλά συντονισμένη προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στα κανάλια και στον τύπο πρωτοστατούν στον βρώμικο πόλεμο που διεξάγεται χλευάζοντας τους αφελείς που πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμη κάτι που αποκαλείται δημοσιογραφική δεοντολογία.
Για το αστείο του πράγματος, αξίζει να αναφερθεί η είδηση στο κεντρικό δελτίο του STAR για την επιστροφή των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών στη δουλειά τους, την οποία ακολούθησε το σχόλιο ότι για το 1,5 εκατομμύριο ανέργων του ιδιωτικού τομέα δεν έχει όμως γίνει τίποτα! Ακόμα κι ο Ν. Χατζηνικολάου αναγκάστηκε να πάρει τις αποστάσεις του.
Ξεφυλλίζεις μια εφημερίδα και σε κάθε σελίδα, με αφορμή οποιοδήποτε θέμα, θα βρεις κι ένα κακόπιστο σχόλιο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Οι προσωπικές αιχμές κατά ορισμένων υπουργών και η παραπληροφόρηση δίνουν και παίρνουν. Ακόμα και οι λεγόμενες «σοβαρές» εφημερίδες δεν προσέχουν πλέον τι δημοσιεύουν.
Είναι εμφανές ότι ένα μεγάλο μέρος της «ενημέρωσης» έχει ενταχθεί στο σχέδιο ανατροπής της πρόσφατα εκλεγμένης και (παρ’ όλες τις δυσκολίες, τις αντιφάσεις και τις ασυνέπειες) λαοπρόβλητης κυβέρνησης. Ποιοι κινούν τα νήματα άραγε; Εκείνοι που φοβούνται τους οικονομικούς ελέγχους και τις εξεταστικές επιτροπές; Εκείνοι που θα αναγκαστούν να πληρώνουν φόρους ανάλογα με τα κέρδη και τα περιουσιακά τους στοιχεία; Όσον αφορά το μπλοκ των δυνάμεων που δουλεύει για την ανατροπή ένα είναι βέβαιο: όσο δεν τους συμφέρει να ζητήσουν εκλογές η λύση που απομένει είναι να δημιουργηθεί αναστάτωση στην κοινωνία, σε κάθε επίπεδο, σε κάθε επαγγελματικό χώρο, ώστε να διευκολυνθεί η απόπειρα δημιουργίας μιας «κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης», πρώτο βήμα για τη διάλυση της ηγεμονίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία. Το τι θα ακολουθήσει δεν ενδιαφέρει κανέναν από κείνους που προσπαθούν να γονατίσουν τις δυνάμεις που κυβερνούν σήμερα.
Όσοι ασκούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου πρέπει όμως να αναρωτηθούν τι ακριβώς κάνουν αυτή τη στιγμή.
Αν το «πείραμα ΣΥΡΙΖΑ» αποτύχει, η Ελλάδα της υποτέλειας που θα προκύψει θα είναι αβίωτη και για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Τότε όμως θα είναι πολύ αργά.
Αν, απ’ την άλλη, η κυβέρνηση και οι εταίροι καταλήξουν στις διαπραγματεύσεις σ’ έναν αμοιβαία υποφερτό συμβιβασμό, εκείνοι πώς θα συνεχίσουν να πορεύονται σε βάθος χρόνου; Προσφεύγοντας και πάλι στις σημερινές μεθόδους που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση; 
Ο Κώστας Πετρίδης  διδάσκει στη μέση εκπαίδευση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ