«Νεόπτωχος» με 1800 ευρώ σύνταξη



Του Niko Ago
Στα ρεπορτάζ της ΝΔ, γράφτηκε, μόλις χθες, πως στις «ζυμώσεις» που γίνονται στα γραφεία της Συγγρού, μεταξύ των ονομάτων που ακούγεται ότι μπορεί να πλαισιώσουν τις λίστες των εκλογών, είναι και αυτά του Θεόδωρου Πάγκαλου, της Άννας Διαμαντοπούλου και του Αλέκου Παπαδόπουλου. Γνωρίζουμε, σαφώς, πως και οι τρεις, υπήρξαν, για έτη πολλά, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και βουλευτές. Με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, όπως είναι το πλήρες όνομα του κόμματος, σε περίπτωση που κανενός του διαφεύγει. Αν, τώρα, το «φλερτ» καταλήξει και σε «γάμο», μένει να αποδειχθεί. Τίποτα, ωστόσο, δεν αποκλείεται.
Κι αν για Διαμαντοπούλου, Παπαδόπουλο θα περιμένουμε να μάθουμε, για τον Πάγκαλο, δεν υπάρχει άγχος. Παραδέχθηκε ο ίδιος ότι «συναντήθηκα με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ και θα τον δω και πάλι». Άντε και «καλούς πολιτικούς απογόνους» θα τους ευχηθούμε, μιας και είναι πια, εδώ και καιρό, ξεκάθαρο, ότι οι δρόμοι τους είναι κοινοί. Όπως είναι επίσης αυταπόδεικτο, πως το να ισχυριστεί κανείς ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ο Πάγκαλος με οτιδήποτε σοσιαλιστικό η σοσιαλδημοκρατικό, θα ήταν το ίδιο πιστευτό με το να ισχυρίζομαι εγώ ότι στον ελεύθερο χρόνο, κάνω τον… αστροφυσικό.
Η αλήθεια είναι πως προ πολλού, ο Πάγκαλος – αλλά και το όλο σύστημα, μέσα στο οποίο έγινε αυτός που είναι- έχει πάψει να εμπνέει σεβασμό σε κάποιον. Ο ίδιος, με μια αξιομνημόνευτη όσο και θλιβερή συνέπεια, φροντίζει να θυμίζει σε όλους, τι ήταν, πώς πολιτεύτηκε και τι είναι αυτό που εκπροσωπεί. Άρα, είναι περιττό να καθίσει κανείς να ασχοληθεί μαζί του. Μερικοί Παγκαλισμοί, όμως, σε αναγκάζουν. Ένας τέτοιος, υπήρξε και η υπόλοιπη σημερινή κουβέντα του, εκτός του κομματιού που αναφέρθηκε στους δεσμούς που φτιάχνει με τη ΝΔ. «Δεν είμαι φιλοχρήματος, αλλά νεόπτωχος συνταξιούχος. Από τα 5.900 ευρώ, η σύνταξή μου έχει πέσει στα 1800 ευρώ» παραπονέθηκε. Όπως κατάλαβες, σύμφωνα με τον Πάγκαλο, οι «νεόπτωχοι συνταξιούχοι», παίρνουν μόλις 1800 ευρώ το μήνα. Και, εννοείται, δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Και φαντάζομαι, ο ίδιος ο Πάγκαλος, ως μόνιμος συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα Fm, ούτε θα πληρώνεται επιπλέον. Δωρεάν θα εργάζεται. Υπέρ του ΔΟΛ.
Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Και της εφορίας. Το θέμα μας είναι η προσβολή. Στους συνταξιούχους, στους νέους, στους ανέργους.  Στους νέους επιστήμονες που παίρνουν, όταν τα παίρνουν, από 350 – 400 ευρώ το μήνα. Στους ανέργους που καταστρέφονται. Στους συνταξιούχους που ταπεινώνονται με 400 και λιγότερα ευρώ. Σε αυτούς που εργάστηκαν μια ζωή και δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Σε όλους. Και που για τους οποίους, του Πάγκαλου δεν του καίγεται καρφί, ακόμα κι αν τους δει μπροστά του σε σειρές να αυτοκτονούν.
Συνηθισμένος στις λεκτικές χυδαιότητες, ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους και πρώην συμμάχους του, δεν σταματά να πετά «περιττώματα» από το στόμα, ακόμα και για όσους τον πλήρωσαν και τον πληρώνουν και τώρα. Αρκετά ακριβά. Τόσο ώστε να θεωρεί πως με 1800 ευρώ το μήνα, είναι «νεόπτωχος». Και αντί να κρυφτεί από ντροπή, συνεχίζει να «ξερνάει» χολή για τους πάντες. Και ψάχνει τη δικαίωση μέσω της ΝΔ, να επιστρέψει στη Βουλή. Αν θα το πετύχει; Καθόλου απίθανο. Θα ήταν, εξάλλου, μια άλλη απόδειξη πως τα δυο αυτά κόμματα, που για 40 χρόνια κυβέρνησαν, για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι το «τομάρι» τους. Και ο Πάγκαλος αποδεικνύει πως αποτελείται από το ίδιο «δέρμα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ