«Έφυγε» ο παπά - Στρατής, που άνοιγε την «Αγκαλιά» του για τους πρόσφυγες στη Λέσβο


Την τελευταία του πνοή άφησε ο Ευστράτιος Δήμου, γνωστός ως «παπά Στρατής», που είχε δημιουργήσει την «Αγκαλιά», ένα «καταφύγιο» για μετανάστες και πρόσφυγες στην Καλλονή της Λέσβου.
Στις 25 Αυγούστου έγραφε: 
«Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σήμερα φεύγω στο νοσοκομείο για το καινούργιο πρόβλημα καρκίνου που μου βρήκαν. Παρακαλώ πολύ για μια προσευχή και πιστεύω ότι γρήγορα θα γυρίσω δυνατός κοντά σας. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ενορίτες μου για την αγάπη και την συμπαράσταση που μου δείχνουν. Επίσης, θέλω να σας πω ότι οι άνθρωποι του κόσμου, οι άνθρωποι του πολέμου, τα παιδιά που αναζητούν την ελπίδα είναι αδέρφια μας και η Αγκαλιά θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους και να τους δίνει την ελπίδα για την επόμενη μέρα. Σας προτρέπω να αγωνίζεστε όσο μπορείτε καθημερινά, για την ειρήνη και την αγάπη. Μόνο έτσι λεγόμαστε άνθρωποι.»
Στα τέλη Ιουλίου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε δημοσιεύσει ένα μικρής διάρκειας βίντεο για το έργο του παπά Στρατή, με τίτλο «ένας καλός Σαμαρείτης στην Ελλάδα».
«Όταν θα δεις έναν άνθρωπο που τον ξεβράζει η θάλασσα ένα πρωί στα παράλια της Λέσβου και ένα παιδί και μια μάνα να κλαίει δεν θα ανοίξεις ποτέ το στόμα σου να ρωτήσεις άμα είναι χριστιανοί για να τους ταΐσεις», έλεγε τότε, μεταξύ άλλων, ο παπά Στράτης.
«Σ’ αυτή τη γη που είμαστε και ζούμε ήρθαμε για να είμαστε χρήσιμοι. Η ζωή μας είναι πολύ μικρή. Ας την καταναλώσουμε κάνοντας καλό».
              

Πηγη www.topontiki.gr,Με πληροφορίες από: lesvosnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ