«Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι κι εμείς πρέπει να βγούμε»

«Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από την Κρήτη, με σταθμούς τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, ξεκίνησε σήμερα το πρόγραμμα των περιοδειών του ανά τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους δημάρχους του Νομού Χανίων, στους οποίους τόνισε: «Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι». «Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα το πιστόλι θα βγει από τον κρόταφο και θα μπει στο θηκάρι. Πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τα σημαντικά προβλήματα της χώρας και τα μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε.
Βρισκόμαστε στην Κρήτη. Συνάντηση αυτή την ώρα με Δημάρχους
του Νομού Χανίων.
http://goo.gl/FcNHdN 

Μήνυμα στήριξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου. Υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.
Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυρίων, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία να έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους, τόνισε.
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δημάρχους του Νομού ΧανίωνΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους δημάρχους του Νομού Χανίων | EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ANDREA BONETTI
Στην Κίσσαμο
Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Κισσάμου Θοδωρή Σταθάκη. «Χαίρομαι», είπε ο κ. Τσίπρας, «που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τα κοινά. Έχει σημασία η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική, όχι ως καριέρα αλλά ως προσπάθεια να προσφέρεις στον τόπο».
Στο Καστέλι Κισσάμου συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο καθώς και
με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα υπόμνημα με τα προβλήματα της περιοχής. Επίσης, του προσέφερε ένα καλάθι με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.
Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τα Ανώγεια Ρεθύμνου, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ανωγείων (19:30) και εν συνεχεία, στις 20:00, θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.
Εκλογικές λίστες
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να σταλούν από τις νομαρχιακές επιτροπές οι προτάσεις για τις εκλογικές λίστες, ώστε να ξεκινήσει η εντατική και ουσιαστική διαδικασία της κατάρτισής τους. Κατόπιν, όπως θα συμβεί και με το εκλογικό πρόγραμμα, θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει πιθανότατα στα τέλη της εβδομάδας.
Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, πιθανότατα την προσεχή Κυριακή.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ