Νίκος Μωραΐτης: Γιατί δεν θα διαλυθεί η ΝΔ



Η εξουσία ενώνει – και η μάσα ακόμη περισσότερο. Όλοι αυτοί οι αντίδικοι θα βρεθούν μαζί. «Για το κοινό καλό», θα πουν. Για το κοινό καλό τους, θα εννοούν.
του Νίκου Μωραΐτη
 Στα πρόθυρα διάλυσης η ΝΔ, λένε.
Και το γράφουν ακόμα και οι φίλα προσκείμενες προς αυτήν εφημερίδες.
Δεν θα γίνει. Το πιστεύω.
Κι ας μαλλιοτραβιούνται όλοι με όλους. Ο Μεϊμαράκης με τον Τζιτζικώστα, ο Τζιτζικώστας με τον Άδωνι, ο Μητσοτάκης με τον Μεϊμαράκη.
Κατηγορίες, αιχμές, σπόντες, καρφιά. Μισιούνται, και φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά.
Κι όμως, την επόμενη μέρα, όποτε κι αν καταφέρουν τελικά να κάνουν αυτές τις εκλογές και όποιος και αν εκλεγεί αρχηγός, θα είναι όλοι μαζί.
Θα κάνουν καμιά φιλοφρόνηση στο νέο αρχηγό, θα τους δώσει και αυτός καμιά εσωκομματική θεσούλα – κάπως θα τα βρουν.
Και είμαι πεπεισμένος οτι θα τα βρουν για δύο βασικούς λόγους.
Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, να εγκαταλείψουν τις θεσούλες τους οι αντίστοιχοι Λαφαζάνηδες για ιδεολογικούς λόγους. Δεν υπάρχουν ιδεολογικοί λόγοι στη ΝΔ, γιατί δεν υπάρχει ιδεολογία. Μόνο εξουσία. Και, φυσικά, η μάσα, η μίζα, η διαφθορά της εξουσίας. Η εξουσία ενώνει – και η μάσα ακόμη περισσότερο. Όλοι αυτοί λοιπόν οι αντίδικοι θα βρεθούν μαζί. «Για το κοινό καλό», θα πουν. Για το κοινό καλό τους, θα εννοούν.
Δεύτερον, το σύστημα δεν θα αφήσει τη ΝΔ να διαλυθεί. Ήδη, μετά το 2012 και την αποψίλωση του ΠΑΣΟΚ, τα οργανωμένα συμφέροντα έμειναν κουτσά. Πατούσαν σε δύο πόδια εξουσίας. Τους έσπασε το ένα. Δεν θα αφήσουν να σπάσει και το άλλο, πόσω μάλλον που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να κάνουν το ΣΥΡΙΖΑ πατερίτσα τους.
Είναι ζήτημα επιβίωσης του συστήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής η ύπαρξη της ΝΔ. Γι” αυτό δεν θα διαλυθεί, όσο κι αν γρονθοκοπηθούν μεταξύ τους οι αρχηγοί των τιμαρίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ