Επιδημία αναλήθειας στο ΔΟΛ



Στο κενό πέφτει, όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η προσπάθεια της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» να εμφανίσει, σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, ένα σκοτεινό και ύποπτο παρασκήνιο συνεργασιών της ελληνικής κυβέρνησης με εταιρία γερμανών συμβούλων την περασμένη Άνοιξη.
«Ντυμένη» με τα ανάλογα χρώματα αγωνίας, (σπάνιο για τα 'ΝΕΑ» το μαύρο φόντο), και με κόκκινο «ξυλόγραμμα» στο βασικό τίτλο, (επίσης μια εξαιρετικά σπάνια επιλογή), η πρώτη σελίδα της εφημερίδας, επιχειρεί να εμφανίσει -και μάλιστα ως δεδομένη- μυστική συνεργασία της εταιρείας συμβούλων Goetzpartners με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Μόνο που η αλήθεια χάλασε την ιστορία (τους). Γιατί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού διαψεύδει κατηγορηματικά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

NEA
Η απάντηση του Μαξίμου
Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο, τονίζει: «Ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο ή είχε οποιαδήποτε έμμισθη συνεργασία με την γερμανική εταιρεία συμβούλων Goetzpartners. Η εν  λόγω εταιρεία πράγματι «χτύπησε» την πόρτα του Μαξίμου ζητώντας συνεργασία έναντι υποσχέσεων για βοήθεια στις διαπραγματεύσεις, όπως άλλωστε είχε κάνει πολλές φορές και στο παρελθόν, επί κυβέρνησεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Εντούτοις τόσο οι προτάσεις της όσο και η «αξιοπιστία» των υποτιθέμενων επαφών της, αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν ανεπαρκείς».

MAXIMU
ΔΟΛ: Χτυπάει και μετά τα μαζεύει
Σημειώνεται ότι το άλλοτε πανίσχυρο και έγκυρο συγκρότημα Τύπου, το οποίο εσχάτως κλυδωνίζεται πολύ σοβαρά από την εμπλοκή του ονόματος τουΣταύρου Ψυχάρη στην υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχει υποπέσει πολλάκις σε δημοσιογραφικά ατοπήματα, κατά το πρόσφατο παρελθόν, με πιο χαρακτηριστικά τις «αποκαλύψεις» για τον υπουργούς Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη και Γιώργο Κατρούγκαλο.
Σε όλες περιπτώσεις, βέβαια, οι εφημερίδες του ΔΟΛ («ΝΕΑ» – «ΒΗΜΑ») αναγκάσθηκαν να αυτοδιαψευσθούν…   
«Γράψαμε ανακρίβειες και αναλήθειες»

vima
Και η αυτοδιάψευση Παπαχρήστου (ΝΕΑ) για το δήθεν γραφείο ρουσφετιών

papachristos
Η επικύρωση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες γεννά παραφροσύνη…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ