Χωρίς πλοία ώς την Κυριακή, αύριο οι αποφάσεις για τη συνέχεια

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συντάκτης: 

Αύριο το μεσημέρι θα αποφασίσουν οι ναυτεργάτες αν θα συνεχίσουν ή όχι τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και μετά τις 6 το πρωί της Κυριακής, οπότε λήγει η δεύτερη 48ωρη απεργία τους.
Στις 12:00 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ με αποκλειστικό θέμα την αξιολόγηση του απεργιακού τους αγώνα και την κλιμάκωση ή όχι.
Το πρωί της Παρασκευής με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιήθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «BLUE HORIZON» απεργιακή σύσκεψη του κλάδου με κεντρικό θέμα την καλύτερη οργάνωση, συμμετοχή, κινητοποίηση και περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης που είναι σε εξέλιξη πανελλαδικά σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Ανάλογες συσκέψεις με τον κλάδο πραγματοποιούν τα κλιμάκια και οι δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, μετά από «μια πλούσια διαλογική και εποικοδομητική συζήτηση στην οποία εκφράστηκαν και διατυπώθηκαν μια σειρά προτάσεις και παρατηρήσεις, τα μέλη της ΠΕΝΕΝ ομόφωνα ενέκριναν τον σχεδιασμό της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ και εξουσιοδότησαν το προεδρείο να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχία των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων».
Στο μεταξύ νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΝΑΤ με βασικό αίτημα «όχι στην κατάργηση του ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, των Ταμείων Πρόνοιας και του ΕΛΟΕΝ».
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου νέα γενική συνέλευση και συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι, στη συνέχεια πορεία στο Μαξίμου προκειμένου «να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η διάλυση του ΝΑΤ, τόσο για τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους ναυτικούς, όσο και για τη ναυτιλία».
Συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί ότι ήδη παρατηρούνται προβλήματα με τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στον Πειραιά καθώς από την Τετάρτη, όταν τα πλοία έριξαν άγκυρα, δεν πραγματοποιούνται ούτε τα δρομολόγια που μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον Πειραιά.
♦ Δείτε τις τροποποιήσεις δρομολογίων της PDF iconMINOAN LINES
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ