«Η ελάφρυνση του χρέους να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», υποστηρίζει ο Μισέλ Σαπέν



«Το θέμα του χρέους πρέπει το συντομότερο δυνατόν να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία δέσμευση που ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η οποία πρέπει να τηρηθεί.
«Ό,τι συμφωνήθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο συνιστά σε κάθε περίπτωση αναγκαιότητα για την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει δε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι εξαιρετικά σημαντική για τη γενική αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας και εκφράζειτην εκτίμηση ότι, όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση,τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. «Αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την ευρωζώνη», προσθέτει.
Σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις, για ευελιξία, μια δυνατότητα προσαρμογής στις οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες».
Τέλος, ο κ. Σαπέν κάνει λόγο για σύνδεση του οικονομικού ζητήματος της χώρας με το προσφυγικόπρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και αναφέρει ότι για την Ελλάδα η παράλληλη αντιμετώπιση των δύο αυτών θεμάτων συνιστά μια πρόσθετη δυσκολία.
Πάντως, εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος με κάθε συζήτηση περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ