Σβίγκου: Τίτλος τιμής για ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα η επίθεση της διαπλοκής



«Τίτλο τιμής» για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε την «επίθεση η οποία έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες ημέρες», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
Ερωτηθείσα πως ερμηνεύει «την επίθεση του εκδότη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, κατά της κυβέρνησης» αυτή τη στιγμή, η κ. Σβίγκου μίλησε για «κίνηση πανικού», τονίζοντας ότι «δεν είναι τυχαίος ο χρόνος αυτών των δήθεν αποκαλύψεων». Επισήμανε αφενός ότι «έχει προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Ψυχάρη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος για επισφαλή δάνεια ύψους 57 εκ. ευρώ» και ότι επίκειται η έναρξη της διαδικασίας για την αδειοδότηση των καναλιών. Αφετέρου, ότι ήταν αποκαλυπτική η ανακοίνωση από το Γραφείο του πρωθυπουργού σχετικά, όπως είπε, με το τι ζητήθηκε από πλευράς του κ. Ψυχάρη και ποια ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού ως προς αυτές τις απαιτήσεις για διαγραφή των δανείων και για διαμεσολάβηση για την απόκτηση της ιδιοκτησίας του MEGA.
«Θεωρώ, λοιπόν, ότι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αυτές οι κινήσεις υποδηλώνουν πανικό. Και βέβαια αν ο πρωθυπουργός και αν η κυβέρνηση είχε υποχωρήσει σ΄ αυτά τα αιτήματα δεν θα είχαμε τώρα κι αυτές τις δήθεν αποκαλύψεις», υπογράμμισε.
Σχετικά με την «απειλή» για «χρυσές εφεδρείες» και αν αυτό συνιστά έναν«ανοιχτό πόλεμο», η κ. Σβίγκου είπε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό». Τόνισε ότι από το 2012 και μετά, και την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου και την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, «σε καμία περίπτωση δεν κάναμε ποτέ βήμα πίσω, ούτε από τις θέσεις μας για να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ούτε από τις θέσεις μας για σπάσιμο του αποστήματος της διαπλοκής». «Αυτό ήταν σαφές σε κάθε βήμα της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ και προς την εξουσία και αφότου ανέλαβε την εξουσία», σημείωσε. Μιλώντας για αυτόν τον «πόλεμο που συντελείται εδώ και πάρα πολύ καιρό», είπε ότι είναι γνωστά σε όλους και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αυτών και στις προεκλογικές περιόδους και στο δημοψήφισμα, με τα οποία προμήνυαν καταστροφές σε ενδεχόμενη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω ούτε από την αλήθεια, αλλά ούτε και από την υπεράσπιση των θέσεων» αυτών.
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστικό» το ότι «φτάνει στο σημείο να υιοθετεί αυτά τα δημοσιεύματα και να λειτουργεί ως οιονεί συνένοχος της διαπλοκής». Επιπλέον την κατηγόρησε ότι παράλληλα προσπαθεί έτσι να εκτρέψει τη συζήτηση.«Αντί η ίδια η ΝΔ να αισθανθεί την ανάγκη να ενημερώσει τον ελληνικό λαό γιατί τα κανάλια δεν πλήρωναν επί ημερών της φόρους ως όφειλαν, γιατί ποτέ δεν προσπάθησαν να βάλουν τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να γίνει διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, αυτή τη στιγμή έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε. «Την ίδια στιγμή μάλιστα», πρόσθεσε, «που δεν έχει να πει λέξη, ενώ έχει παραδεχτεί η ίδια τη σχέση της και τα απλήρωτα, όπως λέει η ίδια, τιμολόγια που έκοβε στον κ. Μαυρίκο, δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει το οτιδήποτε απολογητικό για το είδος των υπηρεσιών που προσέφερε ο κ. Μαυρίκος στη ΝΔ». Υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε ο ίδιος να διαχωρίσει τη θέση του από τον προκάτοχό του και να εξαγγείλει ο ίδιος μια «ενδελεχή έρευνα στα οικονομικά της ΝΔ για τις συνδιαλλαγές που είχε με το κύκλωμα των εκβιαστών».
Ως προς το προσφυγικό, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι «αν η Ευρώπη δεν αντιμετωπίσει και συντεταγμένα και συλλογικά και με επιμερισμό της ευθύνης το προσφυγικό, αν συνεχίσουμε να βλέπουμε εικόνες όπως αυτές που είδαμε πριν λίγο στην Ειδομένη, η Ευρώπη θα διαλυθεί». Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα μέτωπο των ευρωπαϊκών δυνάμεων απέναντι στις μονομερείς ενέργειεςκαι απέναντι στην Ευρώπη των κλειστών συνόρων και ότι απέναντι σε αυτές η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό και πολιτικό όπλο και κάθε μέσο πίεσης. Η κ. Σβίγκου είπε ότι «σε αυτό το μέτωπο οφείλουν να συνταχτούν και οι υπόλοιπες δυνάμεις εντός της χώρας, αν πραγματικά αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν όχι μόνο για τη χώρα και όχι μόνο για τους πρόσφυγες αλλά και για την ίδια την Ευρώπη στο σύνολο της».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)