Ο Θέμος Αναστασιάδης σαν άλλη Χρυσηίδα Δημουλίδου (και στη μέση ο Κώστας Αρβανίτης)




Είναι εύκολο να στηθεί ένα κίτρινο δημοσίευμα και το Πρώτο Θέμα σε κάτι τέτοια είναι... εξπέρ. Με μισές αλήθειες. Με ψέμματα. Με κάποια υπαρκτά αλλά και κάποια ανύπαρκτα γεγονότα. Δεν χρειάζονται πολλά, απλώς να μπορείς να κάνεις τους κατάλληλους συνδυασμούς.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Στο στόχο της ελληνικής Bild μπήκε τώρα ο Κώστας Αρβανίτης, ο διευθυντής του «105.5 Στο Κόκκινο». Τον έκανε πρωτοσέλιδο αυτή την Κυριακή, με τίτλο «Κι ο Αρβανίτης διορίζει σαν τον ράπερ». Κι έστησε ένα τετρασέλιδο ρεπορτάζ με τρεις χιλιάδες λέξεις συνολικά,  αφιερώνοντας όμως στους συγκεκριμένους... διορισμούς μόνο 200 λέξεις όλες κι όλες. Όλα τα υπόλοιπα είναι αναμασήματα, είναι... λογοτεχνία τύπου Χρυσηίδα Δημουλίδου.

«Ο Αρβανίτης διόρισε σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων δύο μέλη της οικογένειάς του: τη σύζυγό του Ζηνοβία Συρίβλη, η οποία ανέλαβε διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιου Πετρόπουλου, καθώς και την κόρη της συζύγου του, Αφροδίτη Βογιατζόγλου, η οποία, με μόνο προσόν το απολυτήριο Λυκείου, βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη» γράφει η «κίτρινη» εφημερίδα των Κυριακών μας. Και λίγο πιο κάτω αφού αναφέρεται λίγο περισσότερο στην σύζυγο του Αρβανίτη και τη θητεία της, παλιότερα, στο Ράδιο Φιλία της ΕΡΤ, κάνει λόγο για τον «διορισμό της θυγατέρας της σε άλλο υπουργείο». Όλα αυτά φυσικά στο πρωτοσέλιδο.

Ας δούμε τώρα και τα γεγονότα όπως τα γράφει ο ίδιος ο Κώστας Αρβανίτης. Καταρχάς δεν υπάρχει διορισμός της κόρης. «Δεν βρίσκεται σε κανένα υπουργείο» σημειώνει, «ήταν για δύο μήνες για συγκεκριμένη δουλειά και έφυγε πριν ένα μήνα». Πρώτο Θέμα, πρώτο Ψέμμα ή πιο σωστά μισή αλήθεια. Δείτε το πόσο πονηρά το γράφει η καλή εφημερίδα, η Αφροδίτη Βογιατζόγλου «βρέθηκε στο γραφείο του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη». Πάλι καλά που δεν είπε πως πέρναγε απ' έξω.

Όσο για τη Ζηνοβία Συρίβλη (ή Τζίνα Βογιατζόγλου όπως είναι πιο γνωστή), ο Κώστας Αρβανίτης σημειώνει: «Η σύζυγος μου Ζηνοβία είναι συνταξιούχος διέκοψε την σύνταξή της και με τα ίδια χρήματα πήγε μετακλητή για να βοηθήσει στο Υπουργείο Εργασίας, μετά από πρόταση του Τάσου Πετρόπουλου. Δεν είναι πρόσληψη. Είναι επιλογή πολιτικής θέσης που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό». Και προσθέτει: «Που ακριβώς είναι οι διορισμοί και που ακριβώς είναι το ανήθικο κάτι για το οποίο ο Αναστασιάδης παλεύει χρόνια νομίζω ότι είναι απόλυτα φανερό».

Η αλήθεια είναι βέβαια, για να δούμε και την άλλη πλευρά, πως ο διορισμός ως μετακλητών υπαλλήλων αρκετών φίλων, γνωστών, συγγενών και κατοικίδιων (γάτες;) διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση. Φτιάχνεται ατμόσφαιρα και η μπάλα παίρνει πολλούς. Προσωπικά δεν το βρίσκω ανήθικο, δεν θα το έκανα ποτέ όμως, θα το απέφευγα ακόμα και αν υπουργός αναλάμβανε ο πιο καλός μου φίλος.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι όμως. Κι επειδή ως γνωστόν το Πρώτο Θέμα έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με ζητήματα ηθικής, λογικό είναι να εγείρει τέτοια ζητήματα.

Πηγη www.thepressproject.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ