Παππάς: Όνειρα θερινής νυκτός τα περί οικουμενικής - Θα σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής


Ξεχάστε την οικουμενική κυβέρνηση είναι το μήνυμα που στέλνει, με συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που επισημαίνει ότι πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός όσων ονειρεύονται να επανέλθουν διά της πλαγίας οδού στις καρέκλες, τις οποίες τους στέρησε ο ελληνικός λαός. 
Δηλώνει βέβαιος, στην εφημερίδα Παρόν  ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εμφανιστεί συμπαγής στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή και η ψήφιση του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού θα εξελιχθεί χωρίς απρόοπτα. 
Για το Προσφυγικό σημειώνει ότι πρόκειται για ζήτημα που υπερβαίνει μια χώρα και ότι η κυβέρνηση έχει κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις σε όλα τα επίπεδα και προς κάθε κατεύθυνση. Αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση των εκδοτών-δημοσιογράφων, που με τη μέθοδο των εκβιασμών αποσπούσαν κρατική διαφήμιση, ο κ. Παππάς ασκεί σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι αυτή αντιδρά γιατί «έχει λερωμένη τη φωλιά της», αφού «κάτω από τις φτερούγες της έβρισκαν κάλυψη πολλοί». 
Ως προς την απόφασή του να καταθέσει μήνυση υπογράμμισε ότι από ορισμένους επιχειρείται μία συστηματική διαστρέβλωση και μια συκοφάντηση ότι το κύκλωμα αυτό λειτουργούσε δήθεν για λογαριασμό της κυβέρνησης.
• Πιστεύετε πως μπορείτε να αντέξετε την επίθεση του Προσφυγικού και να περάσετε το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό; Μήπως θα πρέπει να γίνει από μια οικουμενική κυβέρνηση;
Το Προσφυγικό είναι ένα θέμα που ξεπερνά κάθε μεμονωμένη κυβέρνηση. Η ελληνική έχει κινηθεί σε όλα τα επίπεδα ώστε αφενός να πιέσει για τη λύση του προβλήματος στις περιοχές της σύρραξης, αφετέρου να εξασφαλίσει τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές και να απομονωθούν οι λογικές των τειχών στα σύνορα. Το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό είναι χρόνια προβλήματα, που κληρονόμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνει την ευθύνη να τα λύσει οριστικά και με τον κοινωνικά δικαιότερο τρόπο. Το αντιλαμβάνεται αυτό ο ελληνικός λαός, ολοένα και περισσότερο και, ασφαλώς, το γνωρίζουν ήδη πριν από τις εκλογές οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ως εκ τούτου, όχι, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στη Βουλή. 
Όνειρα…
Όσο για τα περί οικουμενικής, πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός όσων ονειρεύονται να επανέλθουν διά της πλαγίας τις καρέκλες που τους στέρησε ο ελληνικός λαός. 
• Κατηγορείτε από την αντιπολίτευση ότι εφαρμόζοντας το ΠΔ περί κρατικής διαφήμισης αποκτάτε τον πλήρη έλεγχό της…
Η αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτική, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, για το τι τύπου κριτική εκστομίζει. Η κρατική διαφήμιση είναι ένα διαχρονικό σκάνδαλο και θα έλεγα σε άπαντες να είναι βέβαιοι πως θα χυθεί άπλετο φως και από εδώ και πέρα η κρατική διαφήμιση θα μοιράζεται με όρους ισονομίας και ισηγορίας... Η ΝΔ αντιδρά γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της. Διότι κάτω από τις φτερούγες της έβρισαν κάλυψη πολλοί. 
• Η ΕΥΔΑΠ;
Τα πράγματα είναι κρυστάλλινα και προκαλώ οποιονδήποτε έχει να πει τίποτα, να το πει. Κρατηθείτε όμως, γιατί η γνωστή υπόθεση είναι σε εξέλιξη…
• Γιατί καταθέσατε τη μήνυση στην περίπτωση των δημοσιογράφων-εκδοτών που κατηγορούνται για εκβίαση;
Υπάρχει μια συστηματική διαστρέβλωση και μια συκοφάντηση, η οποία προσπαθεί να πείσει πως το κύκλωμα, που βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη, λειτουργούσε για λογαριασμό της κυβέρνησης. Νομίζω πως αυτό αφορά άλλες σκοπιμότητες. Ο κόσμος καταλαβαίνει, αλλά υπάρχουν και όρια.
• Ο κ. Θεοδωράκης σας κάλεσε να δώσετε εξηγήσεις. Θα το κάνετε;
Ο κ. Θεοδωράκης θα πρέπει να έχει μέτρο. Ειδικά όταν μιλάει για τις σπατάλες του Δημοσίου, διότι έχει υπηρετήσει το Δημόσιο σε εποχές που ήταν πολύ γαλαντόμο. Τι να σας πω; Να απαντήσω στον ισχυρισμό πως το κύκλωμα αυτό δούλευε για την κυβέρνηση; Είναι αστείο.
• Ποιος έλαβε την απόφαση για τη σύλληψη;
Αποδείχθηκε πως υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που σέβονται και τον όρκο τους και τα χρήματα του ελληνικού λαού. Η διαδικασία έγινε όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει. Δράττομαι της ευκαιρίας να σημειώσω πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκαν με τρόπο άρτιο, εγκαίρως και έπραξαν ό,τι έπρεπε να πράξουν. Είμαστε σε μια φάση που οι επόμενες μέρες θα έχουν πολύ ενδιαφέρον. 
• Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία;
Νομίζω ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και θα δώσει τη δυνατότητα να ξετυλιχτεί ένα κουβάρι…
• Ας έλθουμε και πάλι στην κρατική διαφήμιση. Για παράδειγμα, η «Αυγή», που έχει χαμηλή κυκλοφορία, τι θα εισπράττει;
Θα εισπράττει ανάλογα με την κυκλοφορία της. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε κανόνες, ώστε η κρατική διαφήμιση να μοιράζεται με τρόπο διαφανή. Και επανέρχομαι, επειδή η διαδικτυακή διαφήμιση ακουμπάει τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται πως λειτουργούν κάποια κυκλώματα – και εδώ συμφωνεί η ΕΝΕΔ και ο ΣΔΕ-, η διαφήμιση πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια. Και για να υπάρχει διαφάνεια πρέπει να υπάρχει μητρώο.
Θα σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής
Θα σπάσουμε το τρίγωνο της διαπλοκής: κανάλια, τράπεζες, πολιτικοί, τονίζει ο Ν. Παππάς και εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το Συμβούλιο της Επικρατείας όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Η διαδικασία που έχουμε ακολουθήσει είναι πλήρως συμφωνημένη με το Σύνταγμα, πλήρως θωρακισμένη νομικά», τονίζει αναφερόμενος στις πληροφορίες περί προσφύγων για τη ματαίωση του διαγωνισμού.
Υπεραμύνεται της απόφασης της κυβέρνησης να δοθούν άδειες για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής (πανελλαδικής) εμβέλειας και λέει ότι αυτό έγινε με όρους οικονομικής βιωσιμότητας. Υπογραμμίζει ότι όποιοι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν σήμερα δεν πάρουν άδεια θα κλείσουν και ο ψηφιακός πάροχος (Digea) θα κληθεί να διακόψει το σήμα τους. Η προκήρυξη του διαγωνισμού θα δημοσιευθεί εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)