Κομισιόν: Στα σκαριά το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα



Σε στάδιο εκπόνησης των σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα και άλλες χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου, προκειμένου να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, Μίνα Αντρέεβα.
Όπως είπε η κ. Αντρέεβα, η εκπόνηση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό στην Ελλάδα, ήταν αίτημα του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στις 17 Φεβρουαρίου.
Συνεχίζοντας, η κ. Αντρέεβα τόνισε ότι η καταγραφή των αναγκών για τους πρόσφυγες έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις ελληνικές αρχές, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της Επιτροπής.
Αυτή τη στιγμή η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και προετοιμάζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τόσο την Ελλάδα, όσο και τις άλλες χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή εξετάζει για τις χώρες αυτές τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες υποδοχής των προσφύγων, ανθρώπινου δυναμικού, χρηματοδότησης και υλική υποστήριξη.
Πηγη www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ