Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Οι 13 παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη που έφερε χθες, στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας (βiντεo)

Η κυβέρνηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα σκάνδαλα της διαπλοκής,αλλά η ΝΔ αδυνατεί ν’ απαντήσει. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε χθες, στην προ ημερησίας συζήτηση, στη Βουλή, για τη διαφθορά και τη Δικαιοσύνη 13 ενδεικτικές περιπτώσεις σκανδάλων και διαφθοράς, μεταξύ των οποίων ο τερματισμός διώξεων και η απαλλαγή από τις ευθύνες  των υπευθύνων για ατασθαλίες στον ΟΣΚ, τον ΟΑΕΕ, τη ΛΑΡΚΟ, σε συνεταιρισμούς, καθώς επίσης και τα μέλη των Δ.Σ. των Τραπεζών για το PSI.
Απάντηση καμία επί της ουσίας από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αφού δεν παρουσίασε καμία πρόταση για κρίσιμα ζητήματα, όπως το ζήτημα της οικονομίας, της προσφυγικής κρίσης και το ζήτημα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που ήταν και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης, ζήτησε παραίτηση Τσίπρα και διενέργεια εκλογών…
Αναλυτικά, οι 13 παρεμβάσεις της ΝΔ στη Δικαιοσύνη, όπως τις παρουσίασε χθες ο Αλέξης Τσίπρας:
1) Με τον Ν. 4024/2011 νομιμοποιήθηκαν μισθολογικές υπερβάσεις ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τερματίστηκαν όλες οι διώξεις.
2) Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στηριζόμενο στις διατάξεις των Ν. 4071/2012 και Ν. 4070/2013 απαλλάσσει, από κάθε ευθύνη για χρέη τις διοικήσεις όλων των δημοτικών επιχειρήσεων, αλλά και κάθε συμβεβλημένο με αυτές ιδιώτη.
3) Με τον Ν. 4255/2014 έπαψαν όλες οι ποινικές διώξεις που αφορούσαν τη διάθεση πόρων του ΟΑΕΕ.
4) Με το άρθρο 68 του Ν. 4139/2013 ορίζεται ότι δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης.
5) Με τον Ν. 4046/2012 απαλλάχθηκαν από κάθε ευθύνη τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών και τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος για το PSI.
6) Με τον Ν. 4141/2013 ανεστάλησαν όλες οι ποινικές διώξεις στις διοικήσεις των εταιρειών του Δημοσίου, που ιδιωτικοποιούνται για οφειλές προς το Δημόσιο, προς ΝΠΔΔ, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ.
7) Με τον Ν. 4224/2013 απαλλάσσονται τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΡΚΟ από κάθε αστική, ποινική και διοικητική ευθύνη.
8) Με τον Ν. 4224/2013 σταμάτησαν οι ποινικές διώξεις για τα διοικητικά συμβούλια των αγροτικών συνεταιρισμών.
9) Με τον Ν. 4262/2014 ανεστάλησαν οι ποινικές διώξεις για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο για ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
10) Αντικαταστάθηκε το άρθρο 263Α του Ποινικού Κώδικα που προέβλεπε αυστηρές ποινές σε στελέχη και υπαλλήλους δημοσίων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων και ΜΚΟ που επιχορηγούνται από το Δημόσιο σε περίπτωση δωροληψίας ή διασπάθισης δημόσιου χρήματος.
11) Με τον Ν. 4146/2013 απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη για το αδίκημα της απιστίας οι πρόεδροι, τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και τα στελέχη των τραπεζών, για σύναψη δανείων πάσης φύσεως με ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
12) Με τροπολογία νομιμοποιήθηκαν τριγωνικές συναλλαγές και επιχειρηματικοί όμιλοι απαλλάχθηκαν από πρόστιμα 1 δισ. ευρώ.
13) Με τροπολογία Αθανασίου άλλαξε το εκλογικό σύστημα των εκλογών στα δικαστήρια.
Δείτε το σχετικό video:

         
Πηγη www.altsantiri.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου