Υπήρξε «παραπληροφόρηση» λέει ο παπάς που πρωτοστάτησε των ακροδεξιών στη Βέροια


Ο παπάς που πρωτοστάτησε στη διαμαρτυρία ακροδεξιών κατά των προσφύγων στη Βέροια, με γουρουνοκεφαλές και άλλες εικόνες ντροπής,μίλησε στο Σκάι και επιχείρησε να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τη στάση του. «Δεν είμαι απάνθρωπος. Και εγώ από προσφυγική οικογένεια προέρχομαι», είπε και υποστήριξε πως έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. «Μετά πήγα στο κέντρο φιλοξενίας και είδα ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Γυναικόπαιδα ταλαιπωρημένα. Μας είδαν με καλοσύνη, μπήκαμε μιλήσαμε. Έπαιξα και με τα παιδιά», ανέφερε.
Το βράδυ της Παρασκευής ο παπα - Ευλόγιος, όπως συστήθηκε, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών τηςδιαμαρτυρίας έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας. Μαζί με μια μικρή ομάδα αποδοκίμασαν του πρόσφυγες κατά την είσοδό τους, ενώ ο ίδιος ακούγεται σε βίντεο να κάνει λόγο για «ξεφτιλισμένους» και να απειλεί: «Στα 200 μέτρα υπάρχει μια καλόγρια, αν πειραχτεί μια τρίχα της θα γίνει χαμός». Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι φώναζαν«η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», ενώ κάποιο πέταξαν και γουρουνοκεφαλές.
«Ήταν χρυσαυγίτες», δήλωσε κατηγορηματικά οδήμαρχος της Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιατζίδηςγια τις εικόνες ντροπής και την ομάδα που αποδοκίμασε τους προςφυγες. «Απευθύνθηκα στον πρόεδρο του χωριού και στον συγκεκριμένο κληρικό που έδειξε μεγάλη κατανόηση για το θέμα. Συνεπώς θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια κακή στιγμή», σημείωσε μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Είκοσι ή τριάντα άνθρωποι δεν μπορούν να δώσουν μια κακή εικόνα» δήλωσε κλείνοντας ο δήμαρχος.
Σημειώνεται πως η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη Βέροια δεν καμία σχέση με την αρχική εικόνα που έδωσαν οι ακροδεξιοί έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Ως απάντηση στη μισαλλοδοξία και τις γουρουνοκεφαλές που πέταξαν το βράδυ της Παρασκευής, έρχεται η βοήθεια από ομάδες αλληλεγγύης και κατοίκους. Από το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο φιλοξενίας φτάνουν ομάδες αλληλεγγύης μεταξύ των οποίων και η ΕΛΜΕ Ημαθίας. Καταγράφονται οι ελλείψεις και ήδη συγκροτείται μια ευρύτερη κίνηση για την υποστήριξη των προσφύγων. Μάλιστα το πρωί οι πρώτοι πρόσφυγες επισκέφτηκαν και το χωριό για να κάνουν τα βασικά τους ψώνια. Η αρχική επιφύλαξη έσπασε και η κατανόηση, η αλληλεγγύη και η συμπάθεια διαδέχτηκαν το κλίμα φόβου.
Παπα-Ευλόγιος: «Υπήρξε παραπληροφόρηση»

                             

Η συνέντευξη στο 31ο λεπτό
Μιλώντας στον Σκάι ο παπά - Ευλόγιος υποστήριξε πως έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης. «Δεν υπήρξε ενημέρωση και υπήρξε παραπληροφόρηση. Άλλοι λέγανε έρχονται Αφγανοί, άλλοι λέγανε άλλα. Η δουλειά του ιερέα ήταν να κατευνάσει τα πνεύματα όχι να τα οξύνει. Δεν είμαστε απάνθρωποι. Κι εγώ προέρχομαι από προσφυγική οικογένεια», δήλωσε.  
Ωστόσο την Παρασκευή ήταν ο πρώτος που όξυνε τα πνεύματα με απειλές προς τον τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Ουρσουζίδη, που προσπαθούσε να εξηγήσει στους συγκεντρωμένους ποιοι πρόσφυγες και πως θα φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου. «Στα 200 μέτρα υπάρχει μια καλόγρια, αν πειραχτεί μια τρίχα της θα γίνει χαμός. Τέρμα η κοροϊδία!», έλεγε ο παπάς μαινόμενος και καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα τον ίδιο ισχυρισμό επανέλαβε και κατά τις δηλώσεις του στον Σκάι. «Δίπλα από το στρατόπεδο βρίσκεται ένα μοναστήρι που μένει μία μοναχή. Φανταστείτε ένας διεστραμμένος νους να πάει και να χτυπήσει την πόρτα, τι μπορούσε να συμβεί…», είπε. «Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας, ανεξαρτήτως εθνικότητας», του απάντησε ο Γιώργος Αυτιάς.
«Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν εκπρόσωπος ούτε της Μητρόπολης ούτε του καθενός, απλά ως κάτοικος του χωριού. Δεν είμαστε απάνθρωποι. Θα παράσχουμε βοήθεια αλλά πρέπει να υπάρχει ενημέρωση», συνέχισε ο ιερέας, ο οποίος είπε πως μετά τα περιστατικά πήγε στο στρατόπεδο που φιλοξενήθηκαν τελικά οι πρόσφυγες.«Αυτό που είδα ήταν ταλαιπωρημένους ανθρώπους. Γυναικόπαιδα ταλαιπωρημένα. Μας είδαν με καλοσύνη, μπήκαμε μιλήσαμε. Έπαιξα και με τα παιδιά. Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα και δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι. Δεν θέλουμε να δούμε αυτόν τον συνωστισμό που έγινε στην Ειδομένη», δήλωσε. Τέλος, επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι τραμπούκος, μίλησε για την προσφορά τροφίμων και φαρμάκων των κατοίκων της Βέροιας στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.

Πηγη tvxs.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ