Ποινή κάθειρξης 8 ετών στον πρώην επικεφαλής του Νοσοκομείου Παίδων Χάρη Τομπούλογλου



Κάθειρξη 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην πρόεδρο του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαϊα Κυριακού» και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Χάρη Τομπούλογλου για τηνυπόθεση χρηματισμού από διαφημιστική εταιρία τον Δεκέμβριο του 2013.
Το δικαστήριο κάνοντας δεκτή την εισαγγελική πρόταση δεν αναγνώρισε στον άλλοτε επικεφαλής του νοσοκομείου Παίδων κανένα ελαφρυντικό ενώ του επέβαλε επιπλέον και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ. Καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 5 ετών και 7 μηνών,με αναστολή, τον συνεργάτη του κ. Τομπούλογλου , Χρήστο Τριανταφύλου ενώ έκρινε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Στέφανο Μιχαλάκο.
Ο πρώην επικεφαλής του Νοσοκομείου φέρεται να ζήτησε ποσό ύψους 25.000 ευρώ από τον Αναστάσιο-Μάριο Κιτσαρά πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο διαφημιστικής εταιρίας, που είχε αναλάβει έργο του νοσοκομείου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ σχετικά με την προώθηση προγράμματος με την παιδική παχυσαρκία. Ο κ. Τομπούλογλου φέρεται να απειλούσε ουσιαστικά την διαφημιστική να του καταβάλει τα χρήματα ώστε να μην την κηρύξει «έκπτωτη» από το έργο που είχε αναλάβει.
Σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών ο κ. Τομπούλογλου είναι ένοχος για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής.
Οι δικαστές απέρριψαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που ζήτησαν οι δύο καταδικασθέντες, ενώ για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κ.Τομπούλογλου επέβαλαν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα..
Ο ίδιος από την αυτόφωρη σύλληψη του μέχρι σήμερα αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως είναι θύμα πλεκτάνης με πολιτικά κίνητρα: «Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητα μου», είπε προς τους Εφέτες ο Χάρης Τομπούλογλου στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)