Χριστιανόπουλο με φτερά



ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ
Αμφιβάλλω αν ενδιαφέρεται πραγματικά κανείς για την κασέτα του Μητσοτάκη - ανίκανη κυβέρνηση, εκλογές τώρα για να τη διώξουμε και να αναλάβω εγώ, ο ικανός, με τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον Παπασταύρου και τον μηνυτήριο Κουμουτσάκο, να σώσουμε τη χώρα! Αλλά ο άνθρωπος αυτός τυγχάνει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Εν δυνάμει πρωθυπουργός - λέμε τώρα. Και όσα αστράφτει και βροντάει τελευταία υποτίθεται ότι εκφράζουν το νέο πνεύμα ενός νέου πολιτικού, που όχι μόνο αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, αλλά υπόσχεται και να την αλλάξει, τρομάρα μας.
Έβαλε λοιπόν μπροστά πάλι το μαγνητόφωνο, αναχωρώντας από τη Νέα Υόρκη και μιλώντας στη real.gr. Ο τρόμος άπλωσε τα πέπλα του παντού, γιατί ξεκίνησε απ' το κόμμα του κακού, αλλά τα χριστιανόπουλα θα πάνε με φτερά, να πούνε μήνυμα που φέρνει τη χαρά, η υπόθεση. Όπου τρόμος η διακυβέρνηση του Τσίπρα, ενώ χριστιανόπουλο με φτερά ο ίδιος. 
Αυτά σε μονοφωνική απόδοση και με τις κατάλληλες παύσεις και τελείες για να πάρει ανάσες από τα βάρος των φτερών. Ή μπας και προσδώσει στον παιδαριώδη λόγο του -θέλω το αλογάκι μου- κάποιο ηγετικό βάρος.
Γιατί το κάνει αυτό; Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε, θα πείτε. Εντάξει, αλλά όταν γίνονταν αυτά τα δικομματικά καραγκιοζιλίκια παλιότερα -να φύγει η κυβέρνηση πριν καν αναλάβει- δεν ήταν η χώρα σε τέτοια κατάσταση. Και κάποια ανάπτυξη είχαμε, και λεφτά μας έδιναν οι αγορές, και οι τράπεζες διαφήμιζαν διακοποδάνεια. 
Τώρα να ζητάει εκλογές; Να τον ακούσει ο Τσίπρας δηλαδή και να στήσει κάλπες με τη διαπραγμάτευση στο πιο λεπτό σημείο; Με το προσφυγικό να σκιάζει τη χώρα και την Ευρώπη; Με την οικονομία στο ήξεις αφήξεις και εν πολέμω θνήξεις;
Έχει την εξίσωσή του, φυσικά. Οι εκλογές θα κάνουν ζημιά στη χώρα, αλλά μεγαλύτερη ζημιά κάνει ο Τσίπρας. Όπερ-έδει-δείξαι. Και δεν περνάει από το μυαλό του ότι έτσι καταγράφεται ως νταής της παρόλας. Διότι όλοι καταλαβαίνουν ότι απαιτεί εκλογές βέβαιος πως ο Τσίπρας δεν θα τις κάνει. 
Κάνει τον νταή, επειδή ξέρει ότι ο άλλος δεν πρόκειται να ανταποδώσει τα νταηλίκια. Ως εκ τούτου: Μαζέψτε το όσο είναι καιρός το παιδί. Τι διάολο, δεν υπάρχει κάποιος στην οικογένεια να του τραβήξει τ' αυτί;
Πηγη www.avgi.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ