Τέλος στην εκλογολογία

«Υπηρεσίες στη διαπλοκή» καταλογίζει η κυβέρνηση στη ΝΔ | EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ


Στον απόηχο των όσων ακούστηκαν, αλλά και όσων δεν απαντήθηκαν εντός της Ολομέλειας την Τρίτη, το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίες.
Απορρίπτοντας το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές η κυβέρνηση επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία καταλογίζοντας στη Συγγρού ότι απαντάει στις επιθυμίες της διαπλοκής.
Άλλωστε η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι ο «ο τόπος έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας», ενώ στην επίθεση πέρασε και η Κουμουνδούρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως το αίτημα της Συγγρού για εκλογές «απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής» και αποτελεί «δείγμα της πολιτικής της γύμνιας».
Για «φτηνά επικοινωνιακά κόλπα» κάνει λόγο η σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή. 
''''Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και το αίτημα για εξεταστική επιτροπή, για το 7μηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τότε που η ΝΔ προσπαθούσε να σκάψει το λάκκο κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης, πέφτοντας τελικά η ίδια σε αυτόν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.''''
Την κατηγορεί και της καταλογίζει ότι για το θέμα Μαυρίκου «πουλάει τρέλα» σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν τολμά να ψελλίσει ούτε το όνομα του κ. Παπασταύρου» και ότι «τελικά το «νέο» και «άφθαρτο» που ευαγγελιζόταν ο κ. Μητσοτάκης είναι βγαλμένο από τα πιο σκονισμένα μπαούλα της Δεξιάς».

Αντίδραση και για το κύκλωμα εκβιαστών

Την ίδια στιγμή, σφοδρή ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου και στις αιτιάσεις της Συγγρού για δήθεν σχέσεις του προφυλακισμένου Χρήστου Φράγκου με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Πριν από τις σχετικές δηλώσεις του, επίσης προφυλακισμένου, Παναγιώτη Μουσσά, είχε προηγηθεί η ίδια αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εντός βουλής με κύκλους της κυβέρνησης να σημειώνουν ότι «Τα όσα απίθανα δημοσιεύονται εξηγούν την κάλυψη που προσφέρουν ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. στους κατηγορούμενους για εκβιασμό και επιβεβαιώνουν τη στενή τους σχέση».
Από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για «πύραυλο λάσπης-συκοφαντίας» και  σχολιάζουν ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη εξηγήσεις ούτε για τα τιμολόγια που συνδέουν τη ΝΔ με το συγκεκριμένο κύκλωμα, αλλά ούτε και για τις αποκαλύψεις της «ΕΦ.ΣΥΝ.» για τον Σταύρο Παπασταύρου.

Προχωρά κανονικά η εξεταστική

Σε κάθε περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ. ΕΛΛ. προχωρούν με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και κατέθεσαν επισήμως αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση κομμάτων και εταιρειών ΜΜΕ.
Στο αίτημα, πάντως, απαντά θετικά η Συγγρού θέτοντας ως προϋπόθεση να δεχτούν τα κόμματα της κυβέρνησης και τη δική της πρόταση για εξεταστική με θέμα το τρίτο μνημόνιο και το κλείσιμο των τραπεζών.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ