Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Και εγένετο «Εθνική Ενότητα»: Ευρωσκεπτικιστικό και «αντιμνημονιακό» το κόμμα Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου«Εθνική Ενότητα» ονομάζεται το νέο κόμμα των Καρατζαφέρη - Μπαλτάκου, το οποίο τοποθετείται πολιτικά στα «δεξιά της Δεξιάς» και αυτοπροσδιορίζεται ως «»αντιμνημονιακό και ευρωσκεπτικιστικό».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο επικεφαλής του κόμματος και ο Τάκης Μπαλτάκος γενικός γραμματέας.
Σε συνέντευξη Τύπου, στην οποίαν παρουσίασαν το καινούριο κόμμα, οι συντελεστές του το προσδιόρισαν ως συνέχεια της ΕΡΕ και της ΝΔ του Αβέρωφ και του Καραμανλή.
Ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε ότι γίνονται επαφές με πρώην βουλευτές της ΝΔ, όπως οι κ. Μιχελάκης και Ντινόπουλος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαφών ακόμη και με διαγραφέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Από την πλευρά του ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί ποιοι θα μπουν στα ψηφοδέλτια, ωστόσο ανέφερε ότι το ενδεχόμενο εκλογών είναι ορατό καθώς «στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα είναι και η απόδραση»
Έθεσε δε ζήτημα εθνικού νομίσματος, σημειώνοντας πως ελπίζει να μη χρειαστεί να βγούμε από το ευρώ αλλά δεν ζούμε και με τον φόβο της εξόδου από το κοινό νόμισμα, ενδεχόμενο για το οποίο «το έθνος μπορεί να προετοιμαστεί».
Πηγη www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου