Ο Τσίπρας «επιστρέφει» στη Λαγκάρντ τα περί ανοησίας



"Η στρατηγική κωλυσιεργίας είναι πράγματι μια ανοησία που όλοι οφείλουμε να αποτρέψουμε". Με αυτόν τον τρόπο απαντά ο πρωθυπουργός στην χθεσινοβραδινή επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον αναφορικά με τον υπαινιγμό της επικεφαλής του ΔΝΤ για τη διαρροή, ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα ασφαλής χώρα. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών για την πορεία της διαπραγμάτευσης. Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωφρενικές απαιτήσεις.
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Η στρατηγική κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία.
Μία ανοησία που οφείλουμε, όλοι, να αποτρέψουμε.
Η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις για επιπρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα ορίζει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
Σε ό,τι αφορά δε στα ζητήματα ασφάλειας, η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα απόλυτα ασφαλής, πολύ περισσότερο, μάλιστα, από χώρες στις οποίες έχει πραγματοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των διαρροών των WikiLeaks.»
Πηγη www.topontiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ