Αστυνομικοί προμήθευαν όπλα σε κακοποιούς

Φωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI/ΕΛ. ΑΣ.


Συντάκτης:Μάνος Τσαλδάρης

Κύκλωμα αστυνομικών που προμηθεύονταν από το εξωτερικό όπλα τα πήγαιναν στην Κρήτη και από εκεί στην Αθήνα, όπου τα προωθούσε σε άτομα του υπόκοσμου και ειδικότερα σε αλλοδαπούς κακοποιούς, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα αποτελούταν από τέσσερις ειδικούς φρουρούς που οι δυο από αυτούς υπηρετούσαν στην Αθήνα –ο ένας μετά την διάλυσή της ομάδας ΔΕΛΤΑ είχε τοποθετηθεί στην ομάδα ΔΙΑΣ της Άμεσης Δράσης και ο άλλος μετά τη ΔΕΛΤΑ υπηρετούσε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ-  ενώ οι άλλοι δυο βρίσκονταν σε υπηρεσίες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο. Επίσης συνελήφθη και ο αδελφός του ενός καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα ακόμη πιστόλι σε σάκο.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από πληροφορίες ότι οι ειδικοί φρουροί από την Κρήτη έστελναν σε δέματα τα πιστόλια σε συναδέλφους τους στην Αθήνα, ο οποίος στην συνέχεια εφοδίαζε με αυτά τους κακοποιούς.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στα Χανιά, όπου  εντόπισε τον έναν από τους συλληφθέντες και τον ακολούθησε στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.
Μόλις έφτασαν στην Αττική πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο φρουρός που παρακολουθούταν καθώς είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και αμέσως μετά ο δεύτερος, έξω από την πύλη του λιμανιού, μαζί με τον αδελφό του.
Σε έρευνα εξάλλου που έγινε στο σπίτι του ενός Ειδικού Φρουρού στην Κρήτη που από τις συνακροάσεις προκύπτει ότι είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος λαθρεμπορίας, βρέθηκε ότι κατείχε και ποσότητα αναβολικών.
Με τη σε βάρος τους ποινική δικογραφία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών.
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Συνταγή εμφυλίου στα ΑΕΙ