Η εφημερίδα της αγωνίας

Από το σημερινό πρωτοσέλιδο


Με ένα δραματικό πρωτοσέλιδο κι ένα ακόμα δραματικότερο κύριο άρθρο η εφημερίδα «Τα Νέα» περιγράφει τη συντέλεια της Ελλάδας που προκαλεί (όχι ο Θεός) αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με τίτλο «Η χώρα της αγωνίας» και με τη συνοδεία αποσπάσματος από το κύριο άρθρο που λέει «Ο απλός πολίτης νοιώθει ότι ζει σε ένα κράτος που διαλύεται. Η αγωνία του εκφράζεται σε μία φράση: Κάντε κάτι!» η εφημερίδα περίπου αυτοπροσδιορίζεται ως ο επιτελάρχης του κάθε πολίτη που για ακόμα μία φορά καλείται να ακούσει τον αντίλαλο και να βοηθήσει στην πτώση και αυτής της κυβέρνησης.
Οι υποκλοπές (που ευθέως αποδίδονται στην κυβέρνηση) οι ολονύχτιες διαπραγματεύσεις και τα αδιέξοδα με τους θεσμούς,οι «πλαστικές σφαίρες των Σκοπιανών»και οι δηλώσεις Σπρίντζη και Δρίτσα είναι οι απτές αποδείξεις για το χάος που επικρατεί για το κράτος που διαλύεται.
Κάθε κοντή μνήμη ωστόσο ξεχνάει: τις υποκλοπές που έγιναν επί κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνες φυσικά έγιναν από ξένους, ξεχνάει τα δακρυγόνα και το άγριο ξύλο στους πολίτες μέσα στη μέση του Συντάγματος, ξεχνάει τα αλλεπάλληλα μέτρα και τις απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεχνάει την εκτόξευση της ανεργίας, ξεχνάει τα βασανιστήρια σε φυλακές, κρατητήρια και κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων, ξεχνάει τις διαφωνίες και τις ηχηρές παραιτήσεις και διαγραφές του μισού κομματιού του κάθε κόμματος (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), ξεχνάει την διαφυγή τεράστιων ποσών σε μαύρο χρήμα, ξεχνάει τις αρπαχτές στα δημόσια ταμεία, ξεχνάει την μισαλλόδοξη κατά μεταναστών προπαγάνδα που έφερε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου στους δρόμους της χώρας, ξεχνάει την απόλυτα μονοφωνική ενημέρωση και ακούει...τον αντίλαλο της σημερινής κραυγής του πολίτη.
Τότε βέβαια (2009-2014) ο πολίτης δεν ζητούσε από τα ΝΕΑ να κάνουν κάτι μια και η φωνή του δεν έφτανε τόσο ψηλά ούτε τόσο μακριά όπως ο σημερινός αντίλαλος. Όσο για το χάος και τη διάλυση της χώρας που περιγράφουν «Τα Νέα» μοιάζουν με τις «ατέλειωτες ουρές στα ΑΤΜ» που οδήγησαν στο συντριπτικό για τους οπαδούς του Ναι αποτέλεσμα αλλά και στο αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Το σημερινό κλάμα των στελεχών του Σ. Ψυχάρη λοιπόν μάλλον αντιλαλεί την αγωνία για τα θαλασσοδάνεια που θα κληθούν τα ΜΜΕ αλλά και ατομικά οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν. Κι όσο για το κάλεσμα «κάντε κάτι» μάλλον το απευθύνουν οι ίδιοι στα κόμματα που τόσα χρόνια τους εκτρέφουν και απέχει πολύ από την εύλογη αγωνία του πολίτη. 
Πηγη www.efsyn.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στον βούρκο χωρίς αναπνευστήρα

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός» -εντός και εκτός της χώρας. Θα επιβιώσει των εκλογών του 2020 ο Μητσοτάκης;

Παφίλης στη Βουλή: «Ο Λασκαρίδης σας *** πατόκορφα» (βίντεο)